用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 plk ---天理何在 公道何在???
go

plk ---天理何在 公道何在??? [複製鏈接]

我有點唔明, 你的仔係學校發生意外, 隻手指腫無耐, 你跟著即刻到學校? 甘其間有無老師負責, 意圖先送去醫院, 因N年前, 我個仔又發生比同學用鉛筆弄傷手, 學校好緊張, 問我送去邊間醫院, 我說:仁安啦! 但學校為了快, 話去附近診所好唔好, 我同意. 的士->乎藥->診金, 全部幫我9店!

學校仲話叫我唔好追究, 佢話個同學已經比老師訓示同見理家長, 亦都唔會講出個學生名.

學校既立場要o林: 家長交得學生來學校, 學校員工要盡心盡力保護佢係校內既安全.

而家長亦要體諒老師一個人睇唔住甘多學生.

而不是說這些意外間間學校;日日都發生,做家長就唔應該投訴,o甘就唔同意啦!

要睇番學校,事後處理的方法, 好似當年亞仔學校好緊張, 我地都算啦!係意外泥o既!但我個仔就留左d痕係隻手中心.  

原帖由 cookingbaba 於 09-5-20 10:13 發表
我的小朋友於數天前在校內上完音樂堂時, 跟住排隊返回自己的課室 , 他排第一行, 左手拿著老師的書本,正於他用右手開課室門時, 排在他隔離的女同學就用手按住門鎖關門並把他的手夾在門與門框之間,之後該女同學再開番 ...
‹ 上一主題|下一主題