用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 4)~歡迎新朋友 ...
樓主: 626mama
go

07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 4)~歡迎新朋友加入 [複製鏈接]

rplyan,

多謝邀請, 我地會出席, 不過可能會遲少少, 因要返教會, 定了地點未呢?

原帖由 rplyan 於 09-5-19 21:09 發表
All mami,

請於7月12日星期日12:00-13:30唔好約人好嗎?  因為你們將被邀請參加 "羲旻"生日會.

星期六好天.  星期六好天...............星期六好天.

Dear all mami,

我都係每日有留意天氣報告, 日日都唔同, 但每隔一日就差過一日, 我都希望昨晚落晒d, 星期六會好天, 我都唔望有太陽, 唔好落雨就得。

聽你講起"英華" open day, 上次冇去登記, 點知已經全滿, 不過我都只係想去八吓, 因為好難入。

ElainAiolia / 626mama,

d扁豆有7-8棵生得好好, 昨日又有3粒發毛, 重有3-4粒有少少發牙, 我冇同佢地換盆, 唔知有冇問題呢?會唔會唔夠位生長, 就唔再高?

另你地交咗有種子的榭木圖片未呀, 都冇講幾時交, 我明天才交。

星期二收到之前比錢影的學生相, 但未有大合照, 你地有冇訂及收到未?

原帖由 ElainAiolia 於 09-5-21 09:10 發表
由尋晚開始,落雨落到今朝,真係好大雨,仲有行雷閃電,但我寧願呢幾日落埋,等星期六可以好天,可以成功出發。

626mama / snoopyhk,
我諗子聰份功課,我會交種綠豆,因我見扁豆雖然發咗芽,但好似不太精神,反而綠豆生 ...

ElainAiolia,

英華你只book了兩個位, 係唔計小朋友嗎?不過如果聰爸唔去, 唔該你通知我啦。

Jason都有同我講話Miss Karen叫我地可以用牙籤比d”, 等佢地可以生得直d

Jason張學生相個樣影得靚仔, 不過好瘦, 但個髮型都係唔得, 下次比你睇。不過冇諗過底色係藍色, 應該白色會好d, 方便申請證件。

原帖由 ElainAiolia 於 09-5-21 12:49 發表
snoopyhk,
"英華" 我 book 咗兩個位,另外天藍都有報,你唔介意的話,如果聰爸唔去 / 去唔到的話,我讓一個位比你呀。

我都唔知你 d 植物會唔會再高,但我果 d 全部搬晒去濕棉花度種,d 綠豆都高到歪晒,我諗都要搵 d 竹比佢哋 " ...

係呀今日天氣好好, 我都希望聽日好似今日一樣, 因為如果改6/6我唔得, 果日已報名去旅行。

如果明日如期出發, 我長週要返工, c6會帶Jason學英文及畫班, 放學後, 會同你地一齊搭Taxi去青衣城, 我會在此等你地, 而畫袋我會叫姐姐到青衣城取, 可以幫你keep住先, 下堂帶比你, 你唔使趕返屋企啦。

Hongmimi,

真係唔該晒你幫我買。另英華”Open Day 11/7我長週要返工, 不過睇吓同時係咪有位才數啦, 唔該你。

原帖由 ElainAiolia 於 09-5-22 08:39 發表
天藍,
今日昊藍好 d 未,無端端又會咳,小心身體,休息多 d la。

今日好似天氣好好,唔知聽日會唔會好似今日咁呢?希望係 la。

好失望呀, 今日冇得去玩。

太陽伯伯
太陽伯伯
你去咗邊 你去咗邊
dd出來
dd出來
照着我
照着

原帖由 626mama 於 09-5-23 07:25 發表
各位,

我去天文台網址睇過,今日有雨及雷暴警告,所以還是今日活動取消好了。明天也有雷暴警告呢。

Hongmimi / ElainAiolia,

係咪己經幫我買咗扒及鏟?如果你地兩位唔介意, ElianAiolia可否幫我約Hongmimi取貨及付款先, 星期六返畫班時交收呢?Thanks!

原帖由 hongmimi 於 09-5-23 10:07 發表
今朝匡匡晨咁早望住個天都係唱住呢首歌 ...唉! 我同佢講, 無辦法啦...原來呢幾日太陽伯伯day-off呀~

hongmimi,

差點忘了多謝你本練習, 我最近先開始要Jason習慣每天都要做練習, 唔想佢下午係屋企無聊, 又要佢知道返學係要做工課的。起初佢都有點唔慣, 本來係要等佢訓醒才做, 點知佢有時6點幾先走身, 冇時間做, 於是我要佢做完練習先訓, 現在佢都習慣了。

請問你收唔收order呀, 不過運費係"$0"。

原帖由 hongmimi 於 09-5-25 16:22 發表
天藍,
妳講得真詳細, 多謝妳既分享! 睇黎呢間都唔錯! 我周不時搭車經過佢門口, 外表睇都見校舍幾新淨!

pcdogxx/ElainAiolia,
any補充? 謝謝! 我下年一定要去聽….

rplyan,
幾十蚊又唔係多…妳好似追數 ...
‹ 上一主題|下一主題