用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 Kentville Chatroom for K.3 (2006-2007)
樓主: SARAHMM
go

Kentville Chatroom for K.3 (2006-2007) [複製鏈接]

Re: Kentville Chatroom for K.3 (2006-2007)

wa...........thanks all moms!

我今晚會用你地個方法去教阿仔架喇     

Re: Kentville Chatroom for K.3 (2006-2007)

PANCHU,

希望在人間啊.............

我就好輕鬆, 因為得15分, 所以無壓力!hehe........(好阿q 呀!)

summer,

套玩具係點架? 講多d 呀, thanks!

另外唔記得左幾多度可以著運動衫呀? 我淨係記得15度可以著自己褸咋!

今日見到有雙位減數,請問老師係點樣教佢地架??

我今晚都佢要借位, 佢好似明d 唔明d??

點解我好似見到有條係20-17 o既??

唔通我一見到佢d 功課就"c 覺失調"??

Karinachu 寫道:
我囡囡話雙位減數暫未教要借位, 只是個位減個位, 十位減十位, 不困難.

好開心今年X'mas假期咁長 (好似放到8 Jan 2007先返學).

各位媽咪,

阿仔今日無mental 功課, 佢話因為上堂時用左來玩遊戲 (傳波仔搶"鄧"仔      ).

想問會唔會係評估喇?

但我又覺得應該唔會咁早喎...............

mcheung GM,

你真係無乜唔知架暏, 唔叫你做kvk3 GM 都唔得呀!   

咁就閉啦................我地"無特別加強版" tim.........佢今日係考天才波呀!

職日又輪到英文定中文呀?

kvk3GM,

Thanks!

summer,

應該係如果果日無果科功課做, 就即係做果科o既評估..

好多個"果".........   

kvk3gm ~ mcheung,
今日係咪做左英文呀? 唔該報料..................thanks!

Thanks my dear!

[quote]
mcheung 寫道:
寶貝豬豬媽咪

English assessment finished today................they only have Chinese homework for revision today

各位媽咪,

大家知唔知係咪可以換季喇? 我把神經刀琴晚bedtime 先同我講話要著夏季校服!

thanks!

各位媽咪,

我把神經刀都係近排d mental 突然間退步左, 當我問番佢d 問題係問乜野, 佢又諗左好耐都諗唔返出來!

各位可否幫下忙, 問下小朋友們d 問題係點樣?先生係點樣讀出來問佢地? 同埋係黑板到d 問題又係點樣?

因為今次我真係想同佢溫習都溫唔到呀!我唔怕佢心散而做錯, 我最怕係佢根本唔明, 大家知數學呢科, 一唔明就會"kick"左係到, 之後就跟唔上架喇!

得明就請報料!   

佢地學左2x雙位加數喇???[quote]

GloriaBB 寫道:
今日Mental題目:
老師帶20個男仔和20個女仔去睇彩虹,共有幾多人去睇彩虹?
答案是41人(連老師)
全班只有2個小朋友答對。

我睇完都 "o" 哂咀...........   

仲有無多d sample 呀?

thanks x 100!

[quote]
mcheung 寫道:
亞囝上星期講過一題mental如下 : 坐船去長州需時一小時, 咁來回需時幾耐??

d 問題直頭係IQ 題 +通識 STYLE..........

琴晚阿仔話要帶薯片CAN 返學校, 你地有無READY 呀?

通常今個WEEK 定下個WEEK 評估呀?

我今晚決定去買本IQ 100 題同阿仔操下先......

該都係係架喇,因為再下個week 要去參觀博物館.

唔記得左係咪咁:
星期一為係mental + 常識
星期二係英文
星期三係中文

有無媽咪可以check 下呀! thanks!![quote]
Kwinghei 寫道:
Exam Exam........ will be on monday (4/6)
wrok hard please. :)
‹ 上一主題|下一主題