用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 自行 MCS vs HKUGA
發新帖回覆
樓主: Devoted
go

自行 MCS vs HKUGA   [複製鏈接]

PTL_L 發表於 24-4-2 18:19
冇用㗎,愈多人認同就會覺得呢班人係烏合之眾,好似小朋友咁,你越叫我做就偏偏唔做! ...
何東道 A vs 南風道 B

空氣清新指數: B
創新指數: B
靚仔指數: B
宗教指數: A
Heritage 指數: A
地道美食指數: A
近水樓台指數: A
行街睇戲指數: A
偶遇發哥指數: A

PTL_L    發表於 24-4-2 19:17

Greylay 發表於 24-4-3 10:51
其實港同有幾多中一位?好似咁多人有港同offer 咁嘅?!
今年vs 港同嘅post 真係好多
...

對比年年有,今期港同就真係零捨多。有港大校友監察住,信心嘅標誌。不過,港大自從馬斐森劈炮唔撈後就開始多風波,依家仲變成旅遊打咭熱點,百周年校園內嘅美食一條街仲巴閉,仲熱鬧過西寶城! KongU 當年攪嘅明德學院最終黯然落幕,記憶猶新。究竟 HKU fusion with 直資概念嘅中學 work 唔 work, 比多少少時間觀察, let's say 20+ years 啦。反觀 MCS,識得用5年移動平均線做統計,相信幕後團隊當中肯定有人係統計學專家兼宣傳高手。統計學真理,數字唔會呃您,呃您嘅係如何整合&表達比您睇數字嘅作者。

猴子爸 發表於 24-4-3 11:57
有用5年移動平均線做統計都算好的了,起码年年都公布。新校如果不公布详细成绩?等收档都似。
...
殺校年年有,中學跌 band 更加係平常事。古語有諢不進則退,好正常。不過,香港異象特別多,玫瑰崗可算係比較新鮮例子,nothing is impossible. 完!

Sing13 發表於 24-4-3 13:10
股市場在過去的50年裏不斷演化,變得更多層次及更複雜。恒指最初推出只由33隻香港最大及成交最活躍的上市 ...

菁姐為左 0005 而流的第1滴淚,傳承左 SMCC 樸實&感性的一面。
‹ 上一主題|下一主題
發新帖 回覆
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊