用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 機場Covid 19 檢测,3小時才有result
樓主: lee2046
go

[英國] 機場Covid 19 檢测,3小時才有result   [複製鏈接]

PacoMum 發表於 20-11-28 17:00
其實佢係網頁寫咗只個多小時出result, 又约左時間,相信未必人人都會早啲去,如果真係遲咗咁多出result, 相 ...

最近呢兩日國泰飛香港嘅航班都delay咗兩個小時,就係等佢哋出results

XYZABC 發表於 21-1-24 02:59
想請問我見網頁有幾測試,應該訂那一個?

現在英國都唔可以返香港, 點解要預約做檢測?

XYZABC 發表於 21-1-24 05:41
我只係想知道,因為大仔遲D有飛機的話就可以book

如果在倫敦希斯路機場做, 就£80PCR, 唔係antibody/antigen。英國其他地方做,就搵一間嗰lab係ISO15189認證嘅PCR。

wonwon5 發表於 21-1-24 16:03
Check this link for more update information.

https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-test ...

佢係問返香港, 唔係返英國XD

YuYuMother 發表於 21-1-24 17:56
應該要做PCR, 網頁寫£99,但48小時內先有result......無理由留機場咁耐。

https://www.heathrow.com/at-t ...

幾個鐘就有結果, 唔需要48小時。
上面都有家長講過, 下午三點去做,乘坐晚機都可以。
‹ 上一主題|下一主題