用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 東區中學
樓主: 奶媽14號
go

東區中學   [複製鏈接]

奶媽14號 發表於 19-10-17 19:21
讀北官(男)
呈一
中93

睇成績,好犀利。

北官試題出得淺定其他同學更勁?

cmchang0927 發表於 19-10-19 20:04
我識有個讀北官
中英97 and 99
常又不知98定99
睇左甘多留言,明顯北官出試題偏淺。之前見到樓主熱媽出的成績(當時沒視藝)就已經話可以排級非一既二(加視藝該前3,簡單平均分過90)。0927舉例更高分,在我地小學必第一。自行該係隨便揀,唔使猶豫。

swytca 發表於 19-10-25 22:06
我們從新界三流村校插班過來北官,發現北官的英語卷子比以前學校難一檔,但聽說跟東區周圍學校比起來還算簡 ...
睇到你全部留言,如果真係如你所講甘樣變B2生,狂悔。。。
望呈2,3能有理想成績及祝如願入讀心儀中學

pccw2017 發表於 19-11-6 15:59
以前的Post話BPS大約選取300人面試. 港島估計有70-80間小學左右. BPS以呈分次第排名簡人面試. 如果是東區四 ...
無知一問,請問東區四小龍分別係邊幾間?

pccw2017 發表於 19-11-6 16:53
明白. 我會以學校是否適合小朋友為標準. 有的學校是一開始的程度好深. 有些是初中比較淺, 高中先谷. 多去中 ...
繼續發問,麻煩告知,邊一間或幾間中學係教得深?有誤差唔緊要,都係希望知多少少,以便選校。
好多問題,多謝先!

pccw2017 發表於 19-11-6 17:01
兩間基灣, 柴灣聖米迦勒同丘佐榮.
多謝先。三間16網一間14網。

pccw2017 發表於 19-11-6 17:19
BPS、中婦應該都係深,張祝珊、聖馬可(中間);筲官、民生比較輕鬆. 以上都係聽人講, 未必啱. 自行判斷. ...
多謝多謝!
自行判斷就沒啦。即使係該校學生,都唔係甘易判斷到。

唔該。睇錯啦。睇左聖米,原來係柴米

swytca 發表於 19-11-6 21:10
不對,他說的4小龍都系16網,16網現在也就2基灣好,另外兩間派位不如14網滬江,還有其它
...
多謝。
岩先就有少少奇怪,按理,派彩靚的該放係校網的顯眼位置。正如你講,兩基灣確係派得好,但其餘兩間,沒放全資料,有遮遮掩掩的感覺。

200904 發表於 19-12-10 14:50
回覆 hkpapa852 的帖子

但是現在的政府,還分得清什麽是合理,什麽是不合理嗎? ...
合理就支持!
幾個字調返過來就……

happy+ 發表於 20-2-22 15:04
咁如果係女仔,點都要填一間女校,否則跟男仔一樣唔夠位,對?
所謂(1)男仔唔夠位而女仔夠位係建基於男女校平均分配給男女生。

但,如果貌似女仔夠位而絕大部分女仔都是第一志願女校,那麽,還會是女仔夠位而男仔不夠位嗎?(除非,僅僅女校的學位已經超過全部女生數額,亦即男仔數超過總體男女校的全部學額,前設(1)先成立。)
‹ 上一主題|下一主題