用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心學校 嘉諾撒聖心討論區~~ part 2
go

嘉諾撒聖心討論區~~ part 2 [複製鏈接]

嘉諾撒聖心討論區~~ part 2

喂喂喂!  黎報到啦!   

Re: 嘉諾撒聖心討論區~~ part 2

靜藍媽媽, d相等我星期二look下先,, 係喎星期二你係咪做義工?  表演o個日係咪有d相係我個女架,, 煩你send比我啦好嗎    , 賀年吊飾 我吾曉喎,,, 都吾知做定吾做好! 不過你係高手一定要出招ah!  

好啦一陣間見!   

Bergamot, 你又知架! 都吾係咩party..係比小朋友玩下姐,   多謝你ah!

Bergamot, 原來你識修修架, 吾怪之得你知啦啦隊   

靜藍媽媽, o你個大頭蝦真係     , 老c話靜藍一放學就同吾坐校車架同學仔講: 今日我地一起走ah,好開心ah! 點知你破壞佢個美夢...      我又係早餐食左lunch 都吾水食到7點幾都未肚餓ah!

o個d樹我咪定訂吾訂, 好似係21號佢地有個攤位係樹賣架ma, 小樹曲開倉有幾折呢, 佢地而家8折! 你想買咩姐?

Little_cy, 關於校褸o個到我尋日問過sister, 佢話遲d會出通告, 可能個轉過間校服公司, 佢話自換左新款校褸以黎都係呢間公司(今年第二年), 由於家長complain再加上呢間公司到而家都搞吾掂d褸, 所以可能會將我地拎左返去校d褸比免費比返我地, 而再訂呢會係由家長自己填size 訂甘lor! 至於小朋友今年著褸架問題..佢地話大前提係個小朋友要9暖..著咩都無所謂ah!   

^O^,  交返去office 即時比埋錢佢地!

little_cy, 唯有希望新訂d好d lor!

sindy, 如上午上車係no.11架話呢就應該大約7:50分左右
架lor! 你係鰂魚涌邊樹上車先? 如北官附近就會 7:55左架! 係咪轉姐.. 係就同我個女同車lor ..   

靜藍媽媽,

今日我吾水做義工喎! 佢地吾只課室轉左位, gigi話早會都轉左位ah!

靜藍媽媽 , 佢話見到你3次喎,, 不過就無叫你(真係無禮貌 )

sat我無報喎, 費事又要甘遠去接送肥gi 啦!

靜藍媽媽, 你係咪作水ah 我等到你而家都未call我喎     點計先    !  信吾信我吾聽你電話啦! :tongue:  :tongue:

剪報同閱書report一樣要做喎!

靜藍媽媽, 佢地星期三先做完剪報, 不過可能吾係個個小朋友都有做所以即日做晒啦! (往時要幾日先做完架ma)    

靜藍媽媽, 其實上個星期都正常返要做架啦, 我又係無做個女返黎話要做lor,, 所以今個星期我先做返ja!  

靜藍媽媽 , 拿拿拿..你係咪吾相我地講野先... 仲要求証..  :evil:  :evil:    

B女媽咪 , 我都吾知邊樹有得買ah..不過就吾會拎返家養lor!
你又有興趣影咩, 我地係深圳影架..!

靜藍媽媽, 你今日吾水做義工咩甘做上黎     觀課日應該成日可以stay係校內掛,, 你幾號ah?

Little_cy, 亞女好返d未呢?

靜藍媽媽, 甘你咪可以遲d去影全家幅lor     , 我觀課日好似係3月喎!

Little_cy , 亞囡好左就好lor,,, 安落晒! 可否話我知係邊個醫生甘掂ah? 我而家真係要search定d 醫生以備不時之需ah!

聽我個女講(吾知岩吾岩架), 佢話老c話左觀課日呢佢地課室後排會有一排chair比家長坐lor, 同埋佢話早幾日講剪報吾係係自己課室講...係去其他nc課室到講, 老c仲同佢地錄埋音甘lor...

靜藍媽媽, 我都吾知點解會係3月喎~~   

Little_cy ,
去痰可以食猴棗散, 仲有原來食海浙都可以架!   
觀課日係係可以接埋小朋友一起放學, 但係家長就吾可以跟校車返學同放學啦!
‹ 上一主題|下一主題