用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

我選擇音小這間私小...
我的確有好大期望...
就係我小朋友可以開心健康成長、
有良好品德、
受聖經及音樂薰陶而令人生更加美善及積極!!!
相信小朋友建立好正向的人生觀...
亦會學習懂得怎樣處理自己的學業!!!

當然...幾乎每個家長都希望子女能順利完成大學課程...我自己亦然~
但大學亦絕不是一個人唯一的出路...
如果每事都只朝著這個目標...
那麼壓力自然會增加!!!
我自己絕不希望小朋友將來變成高分低能!!!
我只希望佢地能全人發展,
將來成為積極、負責、關顧世界、
愛惜自己、關愛別人的踏實人!!!

我仔有時寫字都係鬼五馬六...
我又係唔會擦佢...亦專登唔擦...
佢班的老師又有提佢啊...哈哈!!!
老師提效果真係好好多哩~

原帖由 88654321 於 11-11-30 10:26 發表
講真,我都覺得音小比較淺,同唔得嚴緊,好似我個女D字寫到鬼5馬6打風咁,我屢勸佢唔聽,我唔擦佢,想老師話吓佢等佢驚吓,点知老師次次都收貨. 而課程亦相比其它學校淺易.
但另一方面,我個女比其它學校嘅小朋友多好多時間 ...

vickylyy:

你仔仔的班主任...似乎真的過了火位...
無論如何...
掉小朋友的功課入垃圾桶我覺得絕不是一個好方法...
而且會影響及打擊左小朋友對學習興趣及增加壓力...
真係要好好同該老師傾傾...

音小的老師...真的好有愛心及會用正面的方法教導小朋友的!!!
我仔的老師...除左係學校全職老師,
令我仔暫時都無一課堂會有抗拒...
又會把老師教導記上心之外,
甚至連學校外聘兼職的果位教樂器既老師都好細心及有耐性...
亦會因應我仔的性格作出調適...令我仔好接受他的教導...
所以令我感到學校係會連器樂老師都經過一定標準既選擇...
經過早排的觀課...我更加安心~~~ ^^

原帖由 vickylyy 於 11-11-30 22:46 發表

非常同意MING2的話
各位家長,我真的很感謝你們的留言,真係讓我好好打了強心針!因為我近來心情有點受影響.阿仔現K3,佢學校已算是活動教學那類,但一上到K3,班主任在家長日一坐下已很不客氣由頭到尾一句讚賞說話都沒 ...

‹ 上一主題|下一主題