用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有冇人可告知12網點揀呢?
go

有冇人可告知12網點揀呢? [複製鏈接]

原文章由 mummyamy 於 07-8-10 09:39 發表

So you have a girl, I have a boy.  St Paul is dream school for most of the girl.  Good try must apply it first.  If fail you will chose 北官 am or pm ar...I consider 循道 for my1st if I faile ...

我都係住net 14, 但喜歡 net 12, 我會選軒官, 大仔有機會中,因只有校友分在前面

原文章由 feliciak 於 07-8-15 00:21 發表
我幾個月後要搬去net 12,依家囝囝係九龍讀緊n1,我自己對net 12嘅小學認識唔多, 只知道st. joe 和華仁係好多媽咪嘅心儀小學,想請教吓仲有冇其他好選擇呢?我正煩緊幫囝囝揾過 ...

其實如果心儀學校是官津小學,邊間kinger都沒有分別,在net 12, 男仔在 1 st round 唔中的話, 攪珠頭三甲都易中, except 華仁, 因位太少, 另外, 如果真是心儀 st. joe就一定要考他的kinger, 穩陣些, 就算攪珠唔中 3 rd round 叩門都有chance.
以中學派位成績上, 除了以上2間外, 軒官 (上,下) , st. james,等都不錯,

原文章由 3b 於 07-8-23 12:43 發表

daisymak

請問net12既男仔, 通常抽那三間小學 ?

聽說 st.james & 寶血都不錯, 但在net 12 攪珠, 不訪大膽些
進取型: 華仁 (上,下), st.joe
保守型: 華仁, st.joe (二選一), 軒官 (上,下)
‹ 上一主題|下一主題