用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 St. Rose of Lima KG 2007 ~~ PART 2
樓主: kylie_mom
go

St. Rose of Lima KG 2007 ~~ PART 2 [複製鏈接]

kylie_mom,

多謝你安排我地去dadadede, 彤彤話玩得好開心呀 , 仲話下次要同埋細佬一齊去喎    

同埋我都想要一個copy呀, 唔該晒

原文章由 kylie_mom 於 07-11-5 11:06 硐表
hello,

我問左2個朋友, 佢地有DVD recorder會幫我錄起節目, 而我就再用錄影帶錄起做後備, 若有mami想要copy, 就請mark名, 下次function時就派發, 但請大家唔好咁快開心(因怕2位朋友都忘記 ).

1. Jan Yiu Ma
2. FlorenceChan

3. monkey妹
4. pandacat_bb

其實個個小朋友都玩都好疲倦架啦, 而且又開始肚餓+眼訓, 所以你唔洗介意, 芷儀已經好叻叻架啦   彤彤未返到屋企都訓著咗lu, lunch都冇食呀

原文章由 ChungChungMum 於 07-11-5 08:38 硐表
Da Da De De

Though Tse Yee (ChungChung) also join the Da Da De De recording, but really sorry that she have broken the rule and had to leave earlier as her father could not claim.  In order not to a ...

嗰日有個mami都成日望住我......對襪褲, 睇我幾時放番低   
我都驚彤彤會扭眼訓, 好彩有得玩咩都唔記得咋  

原文章由 瑜媽 於 07-11-5 10:13 硐表
咁好彩一千零一對都買到.

彤彤昨日好精靈又乖, 成日笑. :loveliness:

srl, 我覆唔到pm呀, 我係度reply你啦

bk成日short, 我依幾日都覆唔到pm呀, sorry
我上星期同囝囝in咗崇真, 其實係for囝囝吸收經驗, 另外st rose我都會apply, 班主任已經幫我拎咗form啦, 1月5號interview, 同埋今個月會in創價, 我本人較想囝囝入創價, 第二當然係st rose啦
唔好意思呀, thomas手帶我冇扭呀, 因為我對thomas我興趣不大

原始私人傳訊: 史廸仔...
你囝囝有冇apply srl/其他? 我想這方面你多少有些掙扎罷"囝囝"嘛!
史迪仔...我好似......
咁請問有冇儲開/有多Thomas路軌手帶,車仔"James"?

信班家長,

我想問下你地囡囡今日有冇帶番本聖經書 (唔係詩歌集)返屋企呀   因為彤彤冇帶本書返黎, 唔知係咪老師收咗定係彤彤唔見咗呀

係啦, 我日日都上去look look, 好心急呀
依家我除咗睇到信班之外, 仲睇到
(1) 中秋花燈會 (唔係幼兒班既相)
(2) 試味道1 (幼兒誠班)
(3) 試味道1 (幼兒誠班)
(4) 印手掌 (幼兒望班)

其它班都睇唔到啦, 你係咪都係一樣

原文章由 schau28 於 07-11-7 11:45 硐表
信班仲未有...  我想請問大家現在是不是看不到其他班的照片呀????

尋日陳老師發咗張通告, 彤彤聽日要帶隻茄子返學校, 你地要帶咩呀

帶米又幾方便喎 我一陣就去街市買茄子, 諗住買隻細細地, 尋日去百佳睇, 隻隻都好鬼大隻, 仲要縐晒皮, 買唔落手

我見張通告寫住幫手收集食品玩具, 食品包裝盒, 尋日係屋企大搜尋, 都搵到6-7個吉盒, 諗住比彤彤帶返學

原文章由 FlorenceChan 於 07-11-7 13:43 硐表

囡囡星期五就要帶米,我諗住裝少少紅米、少少白米

唔該晒, 我問彤彤, 彤彤都話冇攞過出黎, 又話冇比過老師

原文章由 梓晴媽媽 於 07-11-7 13:50 硐表

晴晴(誠班)書包都唔見有藍色本聖組溫習書,我問過班主任,原本會收起,下次先比小朋友帶返屋企.

青瓜都好, 硬身啲   我擔心彤彤會壓扁隻茄子

原文章由 schau28 於 07-11-7 15:12 硐表
pandacat_bb,
斯渝要帶青瓜返學

kylie_mon, monkey妹,

原來你地囡囡今日就要帶食品返學啦

請投細佬一票

細佬參加咗強生個攝影比賽, 大家唔介意既請click入去投佢一票啦, 多謝晒

http://www.baby-kingdom.com/cust ... at=bt&from=vote

多謝晒多位投細佬一投 , 代佢 各位先

吓, 淨係口頭通知咋   

好彩信班有通告咋, 彤彤返黎同我講老師叫佢帶萍果返去, 問佢點解, 佢話帶返去食囉 , 夜晚睇到通告原來係帶茄子, 大家話差幾遠

原文章由 Hayley04 於 07-11-7 16:06 硐表
no 通告, just by verbal

各位,

多謝晒你地投細佬一投呀

[ 本文章最後由 pandacat_bb 於 07-11-9 02:44 編輯 ]

我真係有儲廁紙筒架, 有日突然間諗第日學校做勞作會唔會需要廁紙筒呢, 咁就開始儲, 都儲咗成10個左右架啦   彤彤返咗學之後, 好似仲精神緊張咗

原文章由 srl 於 07-11-8 14:31 硐表
要帶甚麼都好,千祈咪晨早溜溜才說:「呀!老師好似話要帶......」esp.AMclasses!!所以請儲定:廁紙筒呀,飲品"吉"盒,"吉"紙盒呀,單人/bb/family相......以備不時之需
還要預備定姓名/班別label ...

倬誼好攪笑

原文章由 alexliu 於 07-11-8 11:11 硐表
琴晚問倬誼老師有無話要拎野返學, 佢話老師未派紙, 唔使拎住喎, 但之後又話要麥提莎, 再過一陣又話未派紙唔洗拎住未知要拎咩, 到同佢落超市買野果陣佢又話要拎芝士, 再問清楚都係答未派紙唔洗拎住, 到同佢訓覺果陣,  ...

彤彤今日帶番隻茄子返黎, 我問佢有冇拎出黎比老師, 佢竟然答我冇   咁我問佢陳老師有冇叫你聽日帶茄子返學, 佢答我有   所以唯有聽日比佢帶多次返學啦

彤彤今日都係帶橙呀

原文章由 monkey妹 於 07-11-13 09:57 硐表
尋日有便條寫今日晴晴要帶一個橙呀

2號車同學仔mami,

今日彤彤爸爸打咗電話去校車公司投訴新個ee 你地覺唔覺得新ee麻麻地

[ 本文章最後由 pandacat_bb 於 07-11-13 20:25 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題