用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 St. Rose of Lima KG 2007 ~~ PART 2
樓主: kylie_mom
go

St. Rose of Lima KG 2007 ~~ PART 2 [複製鏈接]

eee, 我有六本喎, 有1-4 & 7-8, 但係冇5-6囉

原文章由 monkey妹 於 08-1-21 09:48 發表
我見我有4本但唔係第五&六冊, 其實我唔肯定有無第五&六冊, 因晴晴有時會攞左d野靜靜放左响其他地方 唔知晴晴今次有無收埋左呢

彤彤評語係"開朗活潑 (=無時停), 樂於助人 (=咩都理一餐), 表達能力較增強 (=仲未表達到自己)"

陳老師話彤彤上堂好鐘意望人, 同埋認中文字, 英文字, 數目字都好弱喎

原文章由 monkey妹 於 08-1-21 10:37 發表
大家上個禮拜六攞左評估表你地嘅囡囡如何呀 我個晴晴評語話:語言能力佳但欠專住力, 即係坐唔定又多多野講果隻囉, 你地話C未 仲有攞左晴晴學校上堂D相, 睇見D小朋友好enjoy返學好開心, 非常之good : ...

<===好攪笑

係喎kylie_mom,

我今日寫咗紙仔托陳老師轉交隻碟比kylie呀, 你今晚睇下見唔見

辛苦你啦

原文章由 kylie_mom 於 08-1-21 12:42 發表

知道, 我會send之前再睇真d

嘩, 好叻喎 彤彤大部分都係"偶然做到"咋

原文章由 FlorenceChan 於 08-1-21 12:42 發表

唉哎! 唔記得評語添! 但評語表上記得樣樣都做到,遺獨是整理衣服>提示下完成。

taifiona,

eee, 你加多咗條bar係簽名欄喎 :) :) :)

zoe就黎做家姐啦, 恭喜恭喜

原文章由 taifiona 於 08-1-21 16:59 發表
Zoe 就轉了青蛙組...

係喎, sorry sorry

原文章由 FlorenceChan 於 08-1-21 18:08 發表
pandacat_bb

你真係心水清架jack

taifiona,

樹樹[img]http://www.hkicons.com/_319.gif........http://www.hkicons.com/_305.gif[/img]

彤彤話佢轉咗去月亮組, 同晴晴一齊喎, hehe, 兩個都咁鬼熱情主動, 陳老師會唔會暈低呢

原文章由 monkey妹 於 08-1-22 10:11 發表
樂瑶唔係cool係斯文, 點似晴晴手口腳都唔停 陳老師話晴晴太主動, 其實有好有唔好囉 晴晴無同我講轉組喎 今晚再問下佢先  

我嗰邊好似冇落過雨, 不過今朝天陰陰, 我送彤彤上車嗰陣覺得好凍

原文章由 kylie_mom 於 08-1-22 12:14 發表
尋日半夜好似有落雨, 今早又陰天, 各小朋友要小心, 多加衣裳

紀妤始終仲細啲嘛, 大家一齊努力啦

原文章由 kylam100 於 08-1-22 12:56 發表

彤彤已經好好, 放心LA..
我紀妤仲差個張成績表背后個版全"偶然做到" 只有2個OK

大家下學期一齊加油.

KYLAM

Fiona,

嗰日睇睇下發現, ee點解zoe條bar下面多咗條既, 我咪八卦望清楚囉, 興奮得滯, 即刻講咗出黎, 幫你公佈咗依個好消息, 希望你唔好介意

我都鄧你開心, 真係恭喜晒呀   

不過要開始教育下zoe啦, 多個小b, zoe仲細可能未識諗咁多, 可能唔多唔少都會呷醋

原文章由 taifiona 於 08-1-22 22:24 發表
Haha... 比妳們發現:loveliness:

Shirley  好勁啊
多謝!各位多謝!

剛剛發現有左.......好期待......

Fiona,

我都係未夠3個月都話比人知lu, 因為要同公司講嘛, 嗰頭同上司講完, 轉頭個個都黎問我lu, 唔通話冇咩, hahaha

你重咗70磅都幾厲害喎, 我有個朋友重咗8x磅添呀, 臨生嗰陣出唔到街, 因為腳腫得好厲害

其實你依家有都差唔多啦, 兩個小朋友唔會差太遠, 又唔會太近, 好過我嗰陣, 初初大肚嗰陣彤彤得半歲, 同佢講佢都未明, 到我個肚鑼咁大嗰陣, 佢都係得1歲左右, 明啲唔明啲, 成日跳上我個肚上面坐, 佢叫抱抱又唔可以話唔抱佢喎, 仲有最慘係彤彤係喺我臨生之前一個月先識自己行, 所以嗰陣出親街都好鬼論盡, 一係要帶埋工人, 一係就要我mami陪我, 唔係既話大住肚又抱住彤彤真係想C咁滯

原文章由 taifiona 於 08-1-23 16:40 發表
Shriely,

無所謂啦
其實我無セ所謂
需然老人家話要過三個月,不過我覺得bb係你就你的:;pppp:

我問Zoe係弟弟定妹妹,佢就話弟弟,希望係啦....咁好似你一樣,一個好字.....剛好發現.我對小朋友出生月份同你相反.:love ...

信班有新相啦, 入去睇下啦

多咗3個相簿:
1) 1,2月生日會
2) 大掃除活動
3) 水彩---畫桔樹

不過相簿"水彩---畫桔樹"===> (0張相片), 可能老師未upload相

[ 本文章最後由 pandacat_bb 於 08-1-27 23:17 編輯 ]

嗰日睇電視"都市閒情"講水仙, 嗰園藝專家話因為冬至, x'mas比較暖, 過年嗰陣應該會濕凍喎  

原文章由 kylie_mom 於 08-1-29 10:24 發表

好似仲有排

上星期彤彤講過話去月亮組, 但係之後再問佢佢又話仲係星星組喎, 到尋晚等緊巴士嗰陣, 彤彤突然話"我變咗月亮組啦喎", 咁我咪問佢係幾時變, 佢就答我"今日變咗囉"

我估可能之前老師同佢地講過下, 但尋日先正式搬家卦

原文章由 kylie_mom 於 08-1-29 10:32 發表
信班家長,

我囡囡話昨日才搬屋, 而家去左星星組, 但之前已經聽講晴晴同彥彤調左月亮組, 咁究竟係幾時搬架, 因kylie時時都表達唔好, 所以都唔知信唔信佢好  !! ...

kylie心諗緊"我已經冇得同晴晴同組, mami你仲成日追問, 了起我啲傷心事"   :;pppp:  

原文章由 kylie_mom 於 08-1-29 11:38 發表

囡囡都話晴晴係太陽組呀?  我仲話乜唔係月亮組咩, kylie就講{都話係太陽組(落)}:;pppp:

彤彤成日將"尋日"同"聽日"調轉

原文章由 kylie_mom 於 08-1-29 14:22 發表

有可能架, 因為我囡囡都係話今日先調, 但我囡囡又時常講野唔清(尋日,今日,果日等等), 所以我以為已經調左.

今日晚間市區最低氣溫得原來十一度咋

冬 季 季 候 風 持 續 為 華 南 帶 來 寒 冷 及 有 雨 的 天 氣 。 廣東 地 區 今 日 氣 溫 普 遍 在 10 度 以 下 。

本 港 地 區 今 晚 及 明 日 天 氣 預 測

多 雲 , 有 薄 霧 及 幾 陣 雨 。 天 氣 寒 冷 。 晚 間 市 區 最 低氣 溫 約 11 度 , 新 界 再 低 兩 三 度 。 明 日 最 高 氣 溫 約14 度。 吹 和 緩 北 至 東 北 風 。

日期30/1
(星期三)
31/1
(星期四)
1/2
(星期五)
2/2
(星期六)
3/2
(星期日)
4/2
(星期一)
5/2
(星期二)
天氣
多 雲 , 有 薄 霧 及 幾 陣 雨 。 多 雲 , 有 薄 霧 及 幾 陣 雨 。 多 雲 , 有 薄 霧 及 幾 陣 雨 。 多 雲 有 雨 。 大 致 多 雲 , 有 一 兩 陣 雨 。 多 雲 , 有 一 兩 陣 雨 。 多 雲 , 有 一 兩 陣 雨 。
北 至 東 北 風 4 級東 北 風 4 級東 北 風 3 至 4 級北 至 東 北 風 3 至 4 級北 至 東 北 風 4 級東 北 風 4 級東 北 風 4 級
溫度(oC)1013101412161215111512151215
相對濕度(%)80 至 9580 至 9580 至 9580 至 9570 至 9075 至 9075 至 90

唔該晒

原文章由 kylie_mom 於 08-1-30 14:20 發表
信班家長

水彩---畫桔樹 有得睇啦  

落完雨, 又再凍啲啦, 各位小朋友真係要著多件衫呀

聽日9-13度咋

日期31/1
(星期四)
1/2
(星期五)
2/2
(星期六)
3/2
(星期日)
4/2
(星期一)
5/2
(星期二)
6/2
(星期三)
天氣
天 陰 , 有 幾 陣 雨 。 多 雲 , 有 薄 霧 及 幾 陣 雨 。 多 雲 , 有 薄 霧 及 幾 陣 雨 。 多 雲 , 部 分 時 間 天 色 明 朗 。 多 雲 , 有 薄 霧 及 幾 陣 雨 。 多 雲 , 有 薄 霧 及 幾 陣 雨 。 多 雲 , 有 幾 陣 雨 。
北 風 5 級 , 離 岸 間 中 6 級東 北 風 3 至 4 級北 至 東 北 風 4 級 , 間 中 5 級北 至 東 北 風 4 級東 至 東 北 風 4 級北 至 東 北 風 4 級 , 間 中 5 級北 至 東 北 風 4 級
溫度(oC)913121612151115131612151114
相對濕度(%)80 至 9580 至 9580 至 9565 至 9075 至 9080 至 9580 至 95

彤彤星期一嗰晚同我講要帶利是封, 但係又冇講幾多個, 我就執咗4, 5個比佢, 尋日帶咗返學, 今日老師入返通告袋帶返返黎   

原文章由 koko39 於 08-1-30 22:48 發表
信班家長,

可蕎訓覺前同我講聽日要帶3個利是封同錢唔知真唔真?
‹ 上一主題|下一主題