用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 about St Catherine
樓主: bbt0909
go

about St Catherine [複製鏈接]

唔駛擔心, N年前我大囡都係選中文interview, 一樣入到SC, E+已經畢o左業讀緊小二lu! 今年輪到細囡考SC, 我都係選中文interview!

我覺得除非英語相當了得, 否則就唔好太勉強選用英語, 以免答到甩甩cut cut, 想講又唔識表達, 影響仲大! 我唔想因為自己答得唔好連累阿囡入唔到!

原帖由 jswailam928 於 09-9-12 01:22 發表
如果用中文, 入GA機會係咪無咁大???????

唔係嚇你, 上年有朋友真係成份申請打回頭話申請表已派完!!!! 我心血少, 受唔住刺激, 所以我11/9晨早親身交去學校!

原帖由 porporwong 於 09-9-14 18:41 發表
Just noticed from the website of St Cat the following:

"All application forms for 2010 Nursery (K1) admission have been distributed. Thank you for your interest in our kindergarten"

I am very worrie ...

我唔係去攞申請表, 我只不過係親身將封信放入SC信箱, make sure 11/9已收到, 我就係怕郵寄最快都要今日先收到! 11/9朝早都唔係太多人親身交, 但都見陸陸續續有人交!

原帖由 Karen2009 於 09-9-14 22:39 發表
有無攪錯呀, 唔係只可以話郵寄攞申請表咩?
而且前后都係幾日, 成就算係 11 號寄, 再隔佐過星期六日, 最快都要今日先收到啦.....今日成就已經話派晒, 唔係卦 ...

你有所不知, SC受歡迎程度真係嚇C你!!! 想當年我大囡果年出生率低都收到2,3千份報名表, 尤其近呢一兩年報名表限額派發, 都唔知會有幾多個quota, 所以短短幾日已經超額一d都唔奇, 可能有好多人星期五, 六或日親身交信入SC信箱呢? 真係冇人知??? 如果有幸有份面試, 真係要見識下, 面試當日多人到你唔信.....

原帖由 Karen2009 於 09-9-14 23:18 發表
你唔好誤會,  我只係指學校係今次既安排有問題, 只可接受郵寄都唔係問題, 最大問題係連個 deadline 都無, 而且前后都唔夠 4 日再加上中間仲要有個星期六日隔住, 再跟住今日就話派晒 D form.........如果今日先寄出攞 ...

上年派form都係先到先得, 我都係幫我姨甥女將封信投入SC信箱, 跟住下個月就收到張form, 好似11月頭面試! 其實自己交form都只係同郵差一樣放入信箱, 冇人出黎收, 所以唔會煩到學校!

原帖由 elmolly 於 09-9-15 00:27 發表

我原本都諗住親自送封信去, 見學校話by post only驚佢唔鍾意人去煩佢, 早知星期六攞去啦
‹ 上一主題|下一主題