用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 軒小入QC的機會
樓主: cellinyu
go

軒小入QC的機會   [複製鏈接]

oneone11 發表於 20-7-7 19:56
今年啲人填表保守咗,好多人擺TSK乙一乙二,我識人乙二入唔到,反而執雞入到極少位嘅他區熱門英中,係真ban ...

真band1生入唔到TSK,你意思係TSK大抽獎全收band1?有點難以想像喎!

NCSC9 發表於 20-7-8 09:39
兩軒B1男生至勝攻略:破釜沉舟,不填自2,眯埋眼抽!入QC機會極其高,有冇人知係咪百分百抽中?
...
傳統智慧!

oneone11 發表於 20-7-7 23:03
千真萬確!佢講俾我聽我都覺得難以置信,但睇完佢份表,事實如此。
佢確定係BAND1? 睇返軒上,有成21人入TSK,冇可能全部都係BAND1

oneone11 發表於 20-7-8 12:56
回覆 fightforhim 的帖子

係真band1,名次後過佢好多嘅都有人派咗入皇仁,瑪利曼 ...
如果該小朋友係真BAND1而抽唔人TSK,後面同學仲要入QC瑪利曼!
咁即係TSK大抽獎全部係BAND1學生?呢樣好重要,即係TSK再唔係灣仔BAND1保險線!

唔知我有冇諗錯。

基於上述資料有人派唔到TSK而派入QC, 而QC係真BAND1,所以今年TSK大抽獎全部收BAND1生!
咁軒灣今年有21學生入TSK,加上其他QC, BPS等等,可能有超過75個BAND1生,老師條分流線都好保守。

https://www.hrgps.edu.hk/index.php?action=sec

hkpapa852 發表於 20-7-8 19:52
一早講過TSK放邊都無問題,係B1生就會入到。可惜一直無人信。

其實除TSK外,灣仔一女校一男校和他區一男女 ...

明白到B1生放邊都入到TSK,但問題係根據上面資料,TSK係全收B1生,即係B2生今年冇機會抽。到底真唔真?

大家是否誤會了?上面有case話band1都入唔到TSK,又點會Band2入到呢?
‹ 上一主題|下一主題