用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 Please help! Pui Kiu vs SMC, which one is better?
go

Please help! Pui Kiu vs SMC, which one is better? [複製鏈接]

係咪smc offer 左個位比你小朋友啦.

我都有個朋友個囝2年前插班入讀培僑小三, 佢媽咪話囝囝返學比以前開心左好多好多..(佢囝囝以前係讀傳統學校, 做功課做到好夜) 所以比我印象係培僑係一間好free 的學校. 但聽聞都好多名人的子女就讀...

其實係一家四口子

原帖由 happyrain 於 09-6-8 09:45 發表
Dear 一家三口
感謝你的message.
Infact, my girl is still waiting for SMC's offer. However, the school said her chance for getting in is very very high but I need to wait until August to confirm.
我不知 ...

Yes! 我囡囡响smc 讀小二.

個人意見 ,如果小朋友係谷得, 培僑和smc 都係唔適合的.

又聽說有一位小朋友之前讀仁立小學, 眼見小朋友讀得非常辛苦, 跟住插班入讀培僑, 只係讀了一年, 最後轉頭返回仁立. (呢位家長係一位老師)
其實係一家四口子
‹ 上一主題|下一主題