用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 62網 (荃灣) 派位結果, 請分享.
樓主: Daisy2006
go

62網 (荃灣) 派位結果, 請分享. [複製鏈接]

我自己比較喜歡年輕老師多o的學校. 感覺容易溝通o的. 我仔仔思源2升3 !功課多睇o黎間間小學差不多. 不過老師的確好好. 我仔仔上次係班上遇到不開心( 其實只是同學仔講佢2句 )事哭了,佢返O黎都冇同我講. 我又唔覺佢不開心.晚上7點幾,班主任打O黎講我知. 佢只是擔心我仔唔開心. 叫我安慰佢. 叫佢比心機.(個刻我好感動,老師唔講其實我唔知.不過佢主動講我知,真係出自關心O的小朋友 ) 有時放學接個仔.都見好多小朋友好喜歡同O的年輕O的O既老師傾.

其實呢 ! 你地如果唔得唔好灰心, 讀住原先小一先. 因為小一收生有限制.好多學校o既小二開始就加人. 我仔係思源o既, 二年班成36人一班嫁.因為有o的同學仔加o左. 走o左. 你地只要小朋友係呢年比心機多o的出外參加公開比賽 ( 朗誦呀.音樂節呀 .咁 ) 比o的成績返學校.可能有機會小二插班的.

錯晒啦 !有O的小學唔一定要你成績好好 ! 反而小朋友唔怕羞.外出多O的參加比賽.有O的CERT比人睇. 一樣WIN. 小學有好多嫁. 我講O既朗誦 (有英詩.普通話.音樂節.仲有好多創作比賽,例如標語創作咁 )加油啦 !

其實唔好睇小O的小朋友. 佢地適應能力好強的. 插班担心功課多唔知道習唔習慣就真 !
‹ 上一主題|下一主題