用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 培正幼稚園家長-----請進
樓主: KK
go

培正幼稚園家長-----請進 [複製鏈接]

Re: 培正幼稚園家長-----請進

呀∼∼∼Helloruby, Ellen,你地咁早∼∼ 咁我想問吓你地有冇興趣和時間大家認識一下呢..若可我係可以早d返學校架..     

哦∼∼∼咁我要即刻同阿仔買番套靚衫先...   

yes.

Micky 寫道:
各位,

想問下k1係咪只收足3歲的小朋友?
我仔仔是10月出世, 係咪一定唔收?
要等多一年, 即3歲11個月先讀k1?

1. Other than school fee, how much for the miscellenous fees likes text books, snack, school bus fee, etc.

a) Textbook, stationery fee,apron etc : 1st term - $734; 2nd term - $474 (this is the price for 2000 K1 students)

b) snack - the school will only provide water during tea time, parents had to prepare the snacks for the kids

c) school bus fee - varies; depending on where you live; approx. ranging from $4xx (e.g. Hunghom, Homantin) - $6xx (e.g. Shatin, Fotan, TKO)

2. When the school start every morning? And, when will it finish?

AM - 9am - 12:00noon
PM - 1:15pm - 4:20pm

3. If the school only collects 10 months of school fee, there will be a month or two summer holiday of the kids. Am I right?

YES

Hope this may help.

10am is fine with me ga....what about the others?

helloruby 寫道:

10:00ok, 係吾係即A座樓梯等? 彥彥媽咪得吾得呀? 其他媽咪呢?

Ellen, Helloruby:

我想問下A座係咪就係最近Waterloo Road 正門入口個座呀∼∼   

JP:

Welcome ar...I'd love to know more parents from PC!! Please come and share with us!!

Yiuba, Jafermama:

I also think of what you two did think now 1 year ago....and I have visited the property agencies near PC.  FYI...由於何文田算係舊區,所以好多樓的樓齡動輒都有三十年以上,而且係單楝物業,不過就未至於係唐樓,起碼有電梯嘅..而佢地d面積多數是較大(e.g. 1000 sq ft +),因此點計都好難有幾千蚊嘅比我地租,一係就租太平道個度個d,個度d樓就新d,但面積就較細(e.g. 4xx-5xx sq ft 左右),咁就幾千都有交易,但就未必夠住,因為佢地d實用面積好細...

我諗我同你地租樓的要求都好相近,即係唔好係太舊,地方又唔好太細,又要企理之類...我以前有問過..$10000左右開始,我都有諗過搬落嚟附近,不過因為我仲有個細仔,我想等佢都confirm可以考得入培正先諗都未遲,費事到時一個得一個唔得就煩..

不過,因為我依家先剛搬咗屋,睇怕都未必短期內再搬住咯..     

先同各培正家長拜個早年先:

祝大家身體健康!萬事勝意!
小朋友快高長大!學業進步!聰明伶俐!

Helloruby, Ellen, Caseman:

我想再reconfirm我地係咪星期六10:00am響A座門口等呀~~ 可以一齊食早餐?

我地需唔需要PM電話以便contact 呢?   

OKOK...let me PM caseman and Ellen先...

HimDad:

之前我仔仔坐將軍澳線的校車時我認識了一個家長佢話佢地住新都城,佢地係頭站,故此要7:50am上車,個時我住新蒲崗,就係尾站,8:30am上車,約8:45am回到學校,唔知呢d資料對你有冇參考價值

培正係冇nursery的..只有K1 and above.

阿太 寫道:
請問培正係直接考k1, 定係由nursery直上??謝謝

Alan and Sue:

Yes ga...PC will only admit those kids who were born ON OR BEFORE AUG 31.  So your kids have to join the 2006 K1, they will ask you to submit a copy of your kids' birth certificate when you request for an application form, so if they checked and found that your kids do not match this criteria, they will not distribute the form to you ga....

BTW, as far as I heard, for 2005 K1 or after, another kindergarten (Kowloon Rhenish KG) will also do the same thing (i.e. admit only kids that are 3 yrs old on or before Aug 31), FYI.

JaferMaMa:

Sorry that I do not have such info on hand, because the school won't announce this info, unless we parents know each other, otherwise, we may not be able to know.

However, judging from the list I saw during the 1st day of school, I found that there's quite a lot of students who were born in 1999 Sep - Dec (in my son's class), so I guess they may already attend K1 in some other KGs, if my assumption is correct, then there should be about 1/3 to 1/2 of the students are of such case.

My opinion is that you could let your son repeat in PC, because Dec is "close" to the end of 2001 already, so your son doesn't "lose" much~~ right?? and I believe he could done even better because he got experience, a good chance to build up his self-confidence then!!  What do you think?

各家長:

你地禽日又或今日去完旅行好唔好玩呀∼∼∼

我覺得唔錯..不過去遠d會好玩d∼∼

Ellen and other PC parents:

會呀...我同老公都會帶仔仔一齊出席..好開心又有機會到學校,可以多認識學校多一點,也可有機會認識其他家長..

不知大家明天能否相認呢∼∼??   

親子遊戲日後記
=======

三月十三日 (陰)

今天的親子遊戲日在少許毛毛雨的情況下愉快地結束了!  

我聽K2的家長說由於SARS的關係,上年的親子遊戲日被迫取消,因此今年各師生都似乎玩得更興奮!

我們今年是”新丁”,自是更緊張和期待,因為培正在親子活動方面相比起別的學校來說無可否認是少了一點,也正因為如此,我和我先生都盡量出席每一個活動,繼月初的親子旅行之後,今天我們亦一同出席玩個痛快!

今天孝彥給我的感覺真的很不同(因為平常孝彥是坐校車上學放學的,老帥們也只是有特別的事情才會與我們聯絡,所以慚愧的說句我們真的不太知道他在學校的學習情況)一走進學校,校工同事著他一方面自己走到課室去,另一方面便叫我們在操場靜心等候,我發覺孝彥現在己可以不用老師帶領就便獨自走上樓梯回課室,及後當所有小朋友在操場整齊的集合,並跟隨著梁主任的帶領一同去祈禱,唱校旗歌,做體操時,我才驀然驚覺時間真的過得很快,孝彥己不是當日抱在我手裡的小娃娃了,記得他在唸幼兒班時他是很頑皮的,但時間真的令他成熟了,現在的他是己真能”獨當一面”,自己做好自己的事情而不需要別人的協助,也開始留意別人的感受了,說真的,我當時感到自己的眼睛紅了,因為我很感動,感動的看著我的兒子一天一天地長大了!  

隨著梁主任一聲令下,所有家長和小朋友就往攤位遊戲去跑,我們一家也不甘後人,希望以最快的時間去”光顧”所有八個攤位遊戲,孝彥玩得很開心很投入,每當玩完一個攤位遊戲老師都給小朋友一些小禮物,孝彥爸爸也很積極趁我們在玩某一攤位遊戲時,先跑到另一攤位遊戲去排隊,因此我們能在兩小時的預定時間內成功光顧所有攤位了.  

除了攤位遊戲外,學校也預備了不少玩樂的活動,有彈彈床,有小丑表演等,孝彥最愛就是這些活動了,事實上我們也很”爭取時間”,每當孝彥爸爸在排隊的時候我們就跑去遊樂場去玩,直至差不多到我們的時候在歸隊,在整整兩個多小時的活動裡,我和他爸爸真的是累死了,但當我們看見孝彥很興奮的在跑來跑去,老是嚷著不要走,那就甚麼疲累也都有回報了.   

今天最遺憾的是我這個沒頭沒腦的媽媽昨天忘了為攝錄機充電  ,也忘了今天是大日子,故在前一個晚上把數碼照相機借了給朋友,因此一張孝彥開心的樣子照也沒得拍下來!  不過今天的一切己深印在我們的腦海,那是說甚麼都忘不了的啊!     

我們衷心而熱切的寄望下一年的親子遊戲日,屆時說甚麼都要牢牢記著呀∼∼     

Oh...too bad....咁我要等兩年喇...

$1,435 per month (2003-2004)

Tiggie 寫道:
大家,
請問培正K1每月交幾錢學費?

thanks

Ellen:

會呀∼∼我見手冊入面有寫話放11am呀∼∼而安排同生日會類似,即係著校服同帶生日袋,入面只放手巾同體溫咭only..

Ellen 寫道:
有冇媽咪知道今個星期五的復活節主日會怎樣安排的,放學時間又會否提早呢?(好像生日會放早一小時)
‹ 上一主題|下一主題