用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 **聖保祿幼兒園 2月27日2007 開始派申請表** ...
go

**聖保祿幼兒園 2月27日2007 開始派申請表** [複製鏈接]

Re: **聖保祿幼兒園 2月27日2007 開始派申請表**

yea~
i've dl and filled the form....will print a 4r pic and return it to spn on sat!!

Re: **聖保祿幼兒園 2月27日2007 開始派申請表**

arround 10am~~ no.14x

andyrain,
嘩, 多謝你講得咁詳細!!

同你諗法一樣, 我都好想快d 比個女入full day nursery, 想佢學下自理果d, 成日對住屋企既婆婆已經有時會寵壞喇~

而家聽左你講, 更加放心, 同埋多左好多points 去解釋比婆婆知返學既好處~ tks ar!!

AdelaideMaMa,
多謝你既意見  

舊年係度睇spn d mami 由報名到入到spn,
果種緊張開心都好難忘呀,
今年到我地啦, 同樣好緊張,
雖然知道好難入, 但係都仲有個希望丫ma  

fatping1,

yes ar,
stupid me, i was already too nervous to select a pic for submitting to spn when hand in the application form....
now, hope good luck with us lah  

fatping1,
yes, i submit a 4R photo....i meant i was already too nervous when submitting the application form, spent few days to pick a photo for submission   

AdelaideMaMa,
多謝你既info again~
我都係交左一張小朋友個人既相, 係我交form 時, 聽到有一個家長問要交全家幅定係個人相, 個老師話佢地只收個人相呀~

hi iwatsu,
雖然我只係今年同囡囡報左spn, 唔知做唔做到spn 家長, 但係從我知道既 info, spn 無咩雜費架~

有個朋友佢仔仔好多年前讀spn 既, 佢就話入左spn 唔使特別去讀課外既course, 除非個小朋友真係有興趣學下其他野~
至於入spc 既機會同讀課外course 有無關係我就唔知喇, 有無其他人知呢?

hi pom,
係呀, 岩岩報左, 仲未知有無機會in 架  
你都係想報spn 呀?
不過你係出年報, rite?

hi pom,
你仲有好多時間諗wor, 唔使急~
見陌生人就喊呀? 係咪太少出街呀?
多d 帶佢去街見多d 人啦, 會有用架  

唔知幾時先會有通知去interview 架呢?
雖然我知唔會咁快, but 好心急呀  

tcbobo,
oh, 係呀, 唔該晒呀  

我都好想知呀  

harrison 寫道:
各位媽咪,

話時話, 唔知道有冇聽聞過即使有得 interview 但最終都不獲取錄的 case 呢 ?

kaheibaba,
一路以黎, 我睇左好多關於spn 既messages,
覺得你好好人, 成日比好多有用 info 我地,
真係多謝你  

eva1111,
你話 spn 咁差, 咁其實有咩差呢?
每人有唔同觀點唔出奇,
我好想知你有咩唔滿意呀~

可能會有第二批信都唔定架,
尋日去in 時都見到有d 人無去架~

我都聽到老師話家長日會係 6月初既  

cathymom 寫道:

hi! 你都係尋日interview 架, 幾點呀.. 可能我地已經見過都唔定喎  :

hihi,
我果日 in 11:42 呀, 不過我早左到 11:30 已經到架,
唔夠 10 分鐘就走人喇,  

OH... 11點半前我地已經走左了... 希望有機會大家係家長會見面啦!  :

好呀, 我都好想有得去家長會, 有得去= 收啦  

我今日都收到通知喇, 好開心呀,
真係估唔到咁快會收到信  

cathymom,
唔使擔心wor,
你住遠d, 可能要多1,2日架,
明天應該收到信架~

希望啦.
你都係住港島?
請問家長日係幾時呢?

放心啦, 明天等你好消息~
係呀, 我都係住 hk side,
家長日 6/2,
開學原來係 8/4,
真係好快呀~

harrison 寫道:

我都要恭喜你呀 !!   咁2/6 那天見你喇 !!

哈哈, 大家咁話啦, 恭喜恭喜!!
不過確實係好開心~
好呀, 到時見啦  
‹ 上一主題|下一主題