用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 BU/SC/Soka/LH 點揀?
樓主: june_mama
go

BU/SC/Soka/LH 點揀? [複製鏈接]

浸幼 - 下午
sc -下午
創價 - 上午
學之園 - 英普班下午

4間中你地會點揀? 我阿仔好活潑但有少少怕羞, 好鍾意睇書, 我想佢可以開心地成長同學習, 但又想佢語文好,
諗住揀浸幼, (預左要同佢在出面上英文堂同埋自己教多d)好驚揀錯
   0    0    0    0

請問有無意見?

好多謝你地既意見呀,
不過, 我好似仲頭痕過之前
其實, 我鍾意浸幼主要因為佢行 project approach, 又大d 機會入王錦輝, 我諗住阿仔小學應該都係主攻直資同私立小學 (e.g. 蔡繼友.....諗到好長遠添)
SC 我鍾意佢英文程度高, 又咁多年歷史, 有一定保證, 不過 interview 個日印象麻麻, 商業味好似幾重, 見o個個老師無笑容:tongue:
LH 就英普並重, 考直資有幫助啩
創價其實我唔係好熟, 不過見呢度口碑好才報 , 但interview 個日印象好好, 老師好好笑容, 好似好有愛心

返下午其實o岩我個仔, 因為佢老豆放工夜, 佢夜d訓可以有多d親子時間 (我地全家都係夜鬼 )

等我諗多兩日啦 多謝大家意見!!!

ew911, 收到pm 啦!

我最终都選左浸幼, 其他三間已放番個位出來, 希望大家都搵到間合適既學校俾寶寶啦
‹ 上一主題|下一主題