用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: mushroomstudio
go

穩定了 [複製鏈接]

我的小朋友是k3的,轉了新班主任後,,小朋友明顯進步了很多,連平時不多談的時事都會回家和我分享.在剛過去的星期1亦開始有家課日誌要寫.班主任也經常致電和我跟進.
現在比剛發生事的確好轉了

我女女已考外面的直資..因該校有英中backup..

原帖由 Chewy 於 10-5-18 15:27 發表
Thanks 馬騮仔 & mushroomstudio
I m also a working mom. After read your comments, it such a big relief for me.

馬騮仔: Will you consider their primary school?

原帖由 venuscc 於 10-5-17 23:34 發表
請問你系咪真系有小朋友系入邊讀緊架?我兩只“小魔怪”仲未入讀呢間學校,不過我都好清楚學校每個月嘅學費決對唔系二千幾哦?我地明白你有不滿情緒,不過發泄嘅方式有好多種,或者你可以嘗試一啲對自己更有益處的方法! ...

當初我睇完都諗佢係咪入錯chatroom..
我小朋友k1-k3..都未試過做影印出面的習作..仲有..有交雜費又點會無書上堂..?
不過有一點要提..早點真是不及以前豐富...
例如以前有雞尾包呀..甜餅之類..仲有帶甜味飲品..
現在多是豬仔飽,梳打餅..水..
學校解釋是不想小朋友太多'好味'的甜食..
我覺得很好..合理..
但有時我都會買一 些旦榚仔比小朋友帶番同學分享..

大家講開牛奶,我小朋友k2時有訂,但因為那年發生了三聚青氨事件後,我已沒有給小朋友在校喝.不關學校的事,只是自己給奶比較安心.
happy_cow,
聽你說仔仔會帶奶回來,我有少少意見,
因為鮮奶應要在低溫環境下保存,而你說仔仔要坐校車,回家可能可一段時間,小心奶質有變.因天氣開始熱了很多啊.
小小意見,不要怪我多事

我都收到消息..7月份好多人退學..
唔g真定假..??
‹ 上一主題|下一主題