用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 48網的排位
樓主: foster_ma
go

48網的排位 [複製鏈接]

原帖由 mybb 於 10-6-24 10:25 發表
辛苦係有回報的, 不過來緊年年都要努力, 你女女讀邊間幼稚園?  

大家千萬唔好以為我女女谷得好辛苦。其實習慣便成自然,佢而家有一日唔做都囉囉孿。
只要keep住呢個習慣,相信兆強的生活唔會太辛苦。
我女女不是讀本區的幼稚園,雖然跟得辛苦,因我本身不是學歷很高,有些英文都要查先至明,不過我當溫故知新,都不錯呢。最辛苦係k2開始默書,初時未掌握得到,我同女女都很辛苦,好記得佢流住淚邊串邊默,到而家自動自覺真係好安慰。
唔好意思,又呻一堆添。

大家都不要氣餒,一日未開學都可能有轉機架!

原帖由 wingyeunglilo 於 10-6-24 22:25 發表
真係架!你囡囡又谷得先至係阿媽最勁,厲害!你第時一定名列前芧,祝你開心入黎
多謝晒!承你貴言!
其實最叻係我媽咪。係佢從小谷大我,我細個時默書得99分都有罪疚感,佢嘅教育唔多唔少都影響我教女。
不過時代唔同了,人人都說求學不求分,我偏偏唔buy呢套。
今晚同女女講:女女,你就好啦!新小學有好多功課比你做。
女女:真架?有無十樣咁多?
我:可能有架!
女女:好野!
我:下!做十樣咁多無時間玩架woo~
女女:唔怕,放學快啲做咪得囉。

希望佢第二時唔好叫救命!

原帖由 KMY 於 10-6-25 21:59 發表
馬騮仔
之前post知你ok真道但最後放棄左, 想問下你對這間學校有什麼comme........

真道是一所好學校,只不過太自由不太合我女女,當初考她是喜歡她第四年開始程度深,而且很多比小朋友發掘自我的機會。但我女女不是一個主動而要人督促的人,所以我揀傳統

我之前開了一個topic有關福附同真道對比,有家長比了很好的意見,我試下搵條link你睇下

KMY,
FYI:  http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2211903

原帖由 wkwok01 於 10-7-2 17:20 發表
我11:00am先至到咗.相認唔到添.或者到8月27日再見.
果日我9::30到左..10am走左啦..27號見~
‹ 上一主題|下一主題