用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 Waiting List的家長
樓主: BBTWIN
go

Waiting List的家長 [複製鏈接]

原文章由 金毛B媽 於 08-4-1 09:33 發表

我記得我上年都有打過去問, 有的都幾悔氣, 有的都好有禮貌, 我相信是個別事件, 可能有一些老師聽得太多電話, 有小小不耐煩"姐"

我覺得宣道老師好有耐性架 ...

金毛B媽

我都有打過去, 佢話都係耍等TEL, 無得CHECK,唔氣一般啦, 
但係1ST ROUND NO CALL LA, 係咪機會很小呢?? 係咪個個張紙都係4個階段收生 ?有D人話唔係 ?

嘩哈哈!!!! 勁開心呀!!!! 剛剛收到宣幼電話accepted
囡囡pm class呀,  

Thanks god !!!!

原文章由 Edgar媽 於 08-4-12 14:39 發表
我都係arm arm 收到電話, 又係pm class, 不過我比較想am class 呢

HI EDGAR 媽, 

我當然都想AM CLASS啦,不過有位都好好啦,只得百幾個位.

佢係咪叫你星期一 9:30註冊呢 ?

原文章由 Babysiu 於 08-4-12 15:44 發表

想問電話有冇來電?視

無架, 點解咁問 ?

原文章由 Edgar媽 於 08-4-14 11:07 發表
係呀, 咁你會唔會要求轉 am class?

會呀, 不過頭sin 我打去問佢話要寫信wor...

原文章由 BBTWIN 於 08-4-14 12:43 發表

o甘我可能冇份啦,果日我都係收到一個冇顯示o既call, 佢冇再call 我啦. 係咪只係會打手提電話呢???

BBTWIN,

唔好灰心 啦!! 之前我都有留意過你d post, 知道你同我一樣好小朋友想入宣幼, 你試下寫信比校長?
你電話一定要跟身呀, 好易miss架. 不過我果次1st round 階段打去問 如果驚開會miss 左call, 老師話會call 倒唯止, 不過你都係隨身好d, 費事miss左就唔好啦.
希望你有好消息 !!!!

原文章由 BBTWIN 於 08-4-14 19:12 發表
IC BABY/FSKAREN2002,

多謝你們的鼓勵. 我想問下你地o既小朋友係咪大仔大女呀???其實我巳經寫o左兩封信比校長啦. 所以直覺上唔得都可能都有原因. 雖然話大家都係waiting list, 但總會有先有後. 所以我想如果佢係巳 ...

我囡囡4月出生.

原文章由 BBTWIN 於 08-4-17 12:19 發表

Paggie88

因為我對女差一天就係10月b啦麻,所以老師咪話當佢10月份計o羅.老師有冇問題我唔知,不過呢間學校比我商業感覺得幾濃.我同老公講話老師問我會唔會考慮兩個女重讀N班,我老公即時話,學校緊係想啦,我地一讀兩個位,N班收 ...

係架~ 啟x 同迦x 都係好commercial  架, 我囡囡都留左位係啟x,
不過依家唔使諗啦.

原文章由 BBTWIN 於 08-4-17 14:15 發表

ICBaby,

原來你都有打算讀呢間o架.而家好啦,你唔駛再考慮啦.

係(青衣)果間, 考都唔使考就收左亞囡, 我要黎做後備.

原文章由 paggie88 於 08-4-17 14:31 發表

咁你而家係邊到讀丫?

咪宣幼囉
‹ 上一主題|下一主題