用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問SPCS St Paul's Convent Second in 最新安排
樓主: LSYHK
go

請問SPCS St Paul's Convent Second in 最新安排   [複製鏈接]

回覆 小乖豬 的帖子

首先恭喜晒有Offer嘅家長! 想問下大家有Offer嘅同學仔係屬於邊一組乜嘢水果?大家的囡囡讀緊啲乜嘢小學? 呈分試在六年級的排位是否都在10名內

是否在第二次面試已經透露有其他學校的Offer?

回覆 BBBB2003 的帖子

剛剛打咗去學校問老師話會繼續call直到月尾所以未收到電話嘅家長唔好氣餒住, 未到最後一刻仲有機會. 我反而想喺呢度做啲調研, 睇吓學校係咪真係成績和面試50 50定係淨係注重學業成績:
首先恭喜晒有Offer嘅家長! 想問下大家有Offer嘅同學仔係屬於邊一組乜嘢水果?大家的囡囡讀緊啲乜嘢小學? 呈分試在六年級的排位是否都在10名內

是否在第二次面試已經透露有其他學校的Offer?

唔好意思請問RO, 有幾多家長放位出嚟? 關乎呢個post同另外一個st paul convent offer 嘅post, 有10位家長已經確認回覆收到Offer,其他人有冇收到Offer?學校是否真是一天call晒還是分幾天

有冇已有offer的家長會為SPCC, Mary Mount 英華放棄SPCS?

回覆 meimei小朋友 的帖子

我都係咁諗, 但係亦都有ek家長post話spcs 啲Offer應該係100% take, 因為之前好似冇call過waiting list. 前幾年SPCC早過SPCS放榜, 不過津校往年都係七月才知道, 但係又唔見有人話七月收到補位l嘅call

有冇人會放棄SPCS offer不去注冊? 一個朋友有SPCC offer 會放棄,另外一個有HY也會放棄SPCS, 睇下大家有冇相同嘅情況! 幾間學校都咁Pro真係好難揀!

今天有朋友收到call想睇吓大家有冇其他人收到SPCS call?  HY 都開始call second in

回覆 kathyl331 的帖子

想問吓小朋友全級排名大約幾多? 我知道有全級頭3及12都收咗, 所以睇嚟神校都淨係主要睇成績

回覆 kathyl331 的帖子

恭喜晒! 你們自選揀咗邊間中學? 4月7號音樂椅應該又轉一輪!

有冇人收到心儀自行收生學校會放棄SPCS?

今日有朋友收到call不過HY收咗佢所以放棄左SPCS, 都想睇吓大家有冇朋友有其他Offer而放棄SPCS
‹ 上一主題|下一主題