用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國現在這情況你們的子女會如期出發嗎? ...
go

[英國] 英國現在這情況你們的子女會如期出發嗎?   [複製鏈接]

waterkittle 發表於 20-9-26 09:56
請問大家會如期出發嗎?

我女本會1/10 機到英國讀大學1年班, 她和我們都沒有到過英國,可說是一個陌生 ...

如果係我, 我會考慮幾點, 大學係咪係嚴重地區? 佢去到住既地方係咪自己廚房洗手間? 大學有無offer online 上堂?

如果係嚴重地區, 學校又有online 上堂, 咁我唔會比個女去住, 等睇定兩週後政策有無明顯效果先再決定。

waterkittle 發表於 20-9-26 09:56
請問大家會如期出發嗎?

我女本會1/10 機到英國讀大學1年班, 她和我們都沒有到過英國,可說是一個陌生 ...

不過我唔係有識之士, 我都係瞎子摸象中

catforyou 發表於 20-9-26 10:20
visa 有效期是不是90日?

我6 月申請visa 時agent 話因為疫情, 可以改一次時間。 上visa center 處理。 不過我無需要所以唔知依家係咪都係咁同具體點操作。

jj100c 發表於 20-10-5 14:53
回覆 dach 的帖子

我女visa都係12月限期限期入境,如果不能如期到達,知不知道會點? ...

我個時agent話今年特別情況, 簽證可以免費延期一次, 你試下問下簽證中心/agent。

WIN123 發表於 20-10-6 14:51
回覆 hiddenhero 的帖子

我個女11月返去英國, 想知去到英國要不要隔離 ,  要不要拎核酸檢測才可上機?  謝 ...

香港直飛英國唔使隔離, 唔使做測試
‹ 上一主題|下一主題