用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 Waiting List的家長
樓主: BBTWIN
go

Waiting List的家長 [複製鏈接]

今日都仲未有通知丫?

我諗都係啦 咁多人考只係收百幾個 唯有再等吓啦 我地仲有機會既

我之前已經係另一間學校比左留位費架啦 而家只係想等如果收就讀

原文章由 pignet88 於 08-3-29 18:14 發表
我都係等緊電話。咁!你哋有冇先去,收左你哋ge 學校辦理入學手續,再等.....

原文章由 金毛B媽 於 08-4-2 09:33 發表

我係第一階段時收電話, 以我所知, 都係得幾個位, 如果過左呢個階段都未收到電話, 我估都要再等第二階段, 因為都要等有小朋友放棄唔讀, 先會有位

第一階段我都收唔到電話 我諗都要等第二階段啦(即係5月份)

原文章由 BBTWIN 於 08-4-15 10:32 發表
可能我o既推論係岩o既,學校都係想收大仔大女.我對女9月底出世,而家對女o既Nursery老師都當我係10月份媽咪.

唔好咁啦 我地仲有機會丫 記得唔好放棄丫
我囡囡係1月份出世 我都未收到電話 其實係星期五,六收過幾次無來電顯示既電話 聽左但無人講野既

原文章由 金毛B媽 於 08-4-15 13:23 發表

以我所知, 宣幼老師打電話給家長是沒有來電顯示的

家長請留意電話喇

金毛B媽,

唔該晒你丫 我會留意

原文章由 BBTWIN 於 08-4-15 14:43 發表

Paggie88

講真係有少少灰o架,信都寫o左兩封.都係冇回音.日日都留意個電話有冇響,我直頭將個電話放o係桌面,慌死聽唔到.一見冇顯示o既電話,以為係啦,點知係sell野. 我直頭想鬧個sales老唔好再打黎.心情好失落.你囡囡係1月 ...

BBTWIN

唔好灰心啦 仲有我陪你 你既心情我都好明白 每個家長都想小朋友入到一間好既學校 所以我地要繼續等

我自己都希望亞女會機會高 不過暫時都未有消息 呢幾日我都有聽D無顯示電話 但次次打黎個人都係唔出聲 我喂左幾句佢就收線 真係好想鬧佢 唔聽又驚MISS左

原文章由 BBTWIN 於 08-4-15 16:24 發表

Paggie88,

等待o既心情係好痛苦o架.我唔想你陪我呀,我只想大家的子女都能入到理想幼稚園就好啦.一齊做埋同學仔就最開心.你果d唔出聲o既冇顯示電話我以前時不時都有收,果時一見倒冇來電顯示我會即cut. 而家唔得啦,係唔係 ...

BBTWIN,
頭INTERVIEW等到派發結果 點知自己都唔中 到而家第一ROUND未收到電話 心情真係好痛苦 我都希望大家可以做同學仔

我而家成日都留意個電話 乜號碼都會聽

希望在明天

原文章由 BBTWIN 於 08-4-15 17:42 發表

Paggie88

o甘你有冇其他選擇呢???如果真係唔得,我對女就要留o係啟發思維啦.

題外話:老師琴日問我會唔會比對女repeat一年Nursey.我就問老師點解會O甘問,係唔係覺得我對女唔得.老師話唔係,佢 ...

BBTWIN

我都有係另一間學校比左留位費 不過自己都想亞女係宣道讀
咁你係九龍塘定沙田果間丫?
咁老師有無講清楚點解要repart丫? 我知道如果小朋友係大b 返學學野一定會比細b好 一來個人大d返學都唔會咁驚
假如要repart多一年K1 學卷又點呢? 係咪都可以用多一年呢? 我諗你要問清楚先好決定

原文章由 BBTWIN 於 08-4-17 11:25 發表

Paggie88

我地係藍田友呀, 所以學校都係藍田果間. 老師話佢責任係要問哂所有10月份出生o既小朋友媽咪要唔要repeat, 唔關小朋友o既能力事呀.我兩個女而家2歲6個幾月,唔係成熟果隻.感覺都仲幾bb.佢地班上大b多,細b少,有d同學 ...

BBTWIN,
哦 你係藍田友. 咁我又覺得奇怪 你個女明明係9月份出世 點解佢會當10月啦 個老師都有DD問題喎. 如果係11月或12月出世repeat機會係會大d 因為太細對學習係會有困難 同埋會追得好辛苦. 小朋友而家差一個月都好唔同 不過我覺得要自己去觀察小朋友既學習能力先再決定.

原文章由 BBTWIN 於 08-4-17 12:19 發表

Paggie88

因為我對女差一天就係10月b啦麻,所以老師咪話當佢10月份計o羅.老師有冇問題我唔知,不過呢間學校比我商業感覺得幾濃.我同老公講話老師問我會唔會考慮兩個女重讀N班,我老公即時話,學校緊係想啦,我地一讀兩個位,N班收 ...

BBTWIN,

你老公都講得岩既 學校一定想搵錢 如果係自己個女能力問題 留都無所謂 唔係就唔好啦

原文章由 ICbaby 於 08-4-17 14:02 發表

係架~ 啟x 同迦x 都係好commercial  架, 我囡囡都留左位係啟x,
不過依家唔使諗啦.

咁你而家係邊到讀丫?

原文章由 BBTWIN 於 08-4-17 14:13 發表

絕對同意.

如果真係唔收既 到K2時再考

原文章由 ICbaby 於 08-4-17 14:41 發表

咪宣幼囉

唔好意思 我無留意

原文章由 Winman 於 08-4-23 14:33 發表
頭先終於鼓起勇氣打去宣幼問 . 唔知果個係職員定老師話暫時冇哂位啦. 都幾好禮貌. 我心一沈, 都打定輸數.

唔好咁啦 始終未到最後一個階段都仲有機會架
‹ 上一主題|下一主題