用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國簽證
go

英國簽證 [複製鏈接]

wu11 發表於 19-8-22 09:37
申請英國簽證tier 4要唔要交出世紙?
18歲以下要

回覆 97+01 的帖子

Visa 有兩段日期:

1. 入境日期(係passport度)
eg:03/09/19 valid until 03/10/19

2. 讀書年期 (係封信度)
eg: Your application for a UK visa has been successful. This means that when you arrive in the UK you will have permission to be in the UK (known as Leave to Enter) as TIER 4 (GENERAL) STUDENT from 03 Sept 2019 to 11 Oct 2022.

YouWakaka 發表於 19-8-22 15:21
如果父母負責學費,用父母bank account交學費,學生剛18歳,上去做visa時需唔需要家長同意書?如果要,請 ...
香港人唔使比財務證明,抽查到都應該係之後先叫你比.不過可以預備定.consent letter sample

Kmee@@ 發表於 19-8-22 19:16
請問是否任何人都可以攞住張收據去攞證? 
要授權書authorisation letter sample

yanjoyce 發表於 19-8-23 06:10
唔好意思,想問下你幾時申請做visa架?因為我仲未收到visa, 好心急!

我女上年申請。我見今年啲post講非快証大多數2個星期內有,有啲一星期,個別有啲就遲啲。
‹ 上一主題|下一主題