用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 ukiset 296
樓主: koala_emily
go

[英國] ukiset 296   [複製鏈接]

Yeahp 發表於 20-9-24 09:35
我其實都係為Epsom 而考。
考完比了ukiset Epsom 睇,Epsom 回覆可報year 9, 但 on waiting list ar, 因為 ...

你自己報Epsom定經agent? 幾時交UKiset成績畀學校同收通知?我報另一個year,學校睇緊未有消息。
咁on waiting list,有位仲使唔使考試?定UKiset已夠?

mousegirl 發表於 20-9-24 10:58
佢哋係咁,好多時有理無理收咗reg. fee先

Epsom 應該唔係呢一類。我唔知經agent係點,但自己報的話佢會叫你千祈唔好報名住,等Registrar睇完UKiset成績覺得ok先填表交,因為畀咗錢就冇得退。

bbeasy25 發表於 20-9-24 10:36
我剛剛報2021/Year 9 , 交佐application form & application fee, Epsom也是剛問現在中學拎reference lette ...

請問你自己定經agent報?我9月初交咗Ukiset連學校reference letter,佢哋話收到不過有好多申請叫我耐心等下。但幾個星期都未有消息,又唔敢催學校...有agent都仲可以叫佢出手追下....

mousegirl 發表於 20-9-26 10:24
我無報Epsom,好奇Epsom要咩成績先俾入紙

有冇人知Epsom定Oundle要求高啲?

麵包 發表於 20-11-3 03:31
阿仔8月考,成績699 C1,報唔到Epsom,現有兩間有offer

考邊個Year? 介唔介意pm有邊間offer? 想大概知道學校程度。謝謝(emoji)(emoji)

Poyau 發表於 21-1-20 16:22
CAT score 13X-14X? 分數好好

CAT score 同 Atom 個SAS唔同,唔係直接等同,atom learning webinar 有講過,不過唔記得咗點計

Andrewbaby 發表於 21-1-20 18:08
回覆 Poyau 的帖子

個囝尋日朝早考半夜已經有成績。結果係798,C1,有啲不似預期。 ...

報Year 幾?如果覺得唔理想,半年後可以考過,都趕得切九月前新一輪報名。

Andrewbaby 發表於 21-1-21 05:31
回覆 emmaek 的帖子

Year 10 2022 entry

咁都仲有時間,你小朋友7係vocabulary嗎?vocab 比較靠平日浸,唔係一時三刻可以操出來,用半年時間提升一定可以再好啲。努力加油!
‹ 上一主題|下一主題