用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 8/9月陪去英國的家長,brainstorm下怎回港? ...
go

[英國] 8/9月陪去英國的家長,brainstorm下怎回港?   [複製鏈接]

請問有人會有用星加玻嗎?

etoile 發表於 21-7-11 15:12
昨日到埗杜拜,今日開始倒數21日,有問題我盡量答。
1)英囯到dubai要格離嗎?多小天? q hotels有list的或是任何酒店都可以?
2)杜拜囘港要格離嗎?    謝謝

etoile 發表於 21-7-11 18:25
只要上機前72小時內嘅陰性PCR檢測報告, 唔接受homekit。 唔洗Q,任何酒店都得, 而家喺杜拜嘅 low season ...
thank you....dubai No Q 真的很好。。我一早已打了2針不過真的很想陪小孩第一次到英囯。所以再看。。如果星加玻不用就好,朋友多可以21天不悶。

回覆 etoile 的帖子

then it seems only could take BA or Qatar....if thats the route  hmmmm

etoile 發表於 21-7-23 18:17
pls check pm
Hello Etiote can you PM also thank you

法囯西班牙都不安全,德國有點燜,可能何蘭或瑞士(CX好像cancel direct flight long time}>>>>

etoile 發表於 21-8-2 11:51
報告各位,我同阿囡順利返到香港啦!
做PCR test間clinic已預備好 ISO copy俾我,test result資料有錯,我 ...

congrats!   要隔離多少天?  應該跟德國一樣?   真的希望你能把流情可講一次step by step尤其是那裏做test...從離港前,離London前到 Dubai, 和到香港前要做的》  看現在情放不會有放款的。。。  謝謝

cfs 發表於 21-8-2 17:53
未有生效日子,等佢正式公佈我仲聽緊
same here...能從英囯直接囘港隔離多好。 我打了2針可從高風險英囯囘了?

想請問9月6-10左右囘港,現在是不是不能訂隔離酒店 [酒店website沒有}?  要等還是要每間自己打電話去問?

cfs 發表於 21-8-3 13:43
隔離酒店新list上星期已經出咗,部分酒店已經滿,逐間打電話
I see thank you

英囘港21天酒店,還要再+7天家居隔離嗎?
‹ 上一主題|下一主題