用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 去信特首及立法會--有關12-17歲未符合回港要求的兒童 ...
樓主: Jack1020
go

[英國] 去信特首及立法會--有關12-17歲未符合回港要求的兒童   [複製鏈接]

疫情發展咗快2年,根本唔應該唔比香港人入境,連唔係港人既外傭都比佢地入境,呢個政府真係唔識點形容

yuyueng 發表於 21-9-26 20:41
其實政府不如起機場幫留學生補打一針,咁只打一針都比人返黎啦。
政府莫視留學生既需要,可能覺得同經濟無關,如果要照顧留學生,一定諗到方案囉!, 外傭入境問題都有專登同對方倾去解決,留學生就話之你死,政府比我就有咁既感覺

王家爸爸 發表於 21-9-26 22:01
其實現在既香港比大陸仲差,啲大陸朋友話我知,海航同吉祥航空有包機來回英國,安排得妥妥當當。 ...
係啦,如果驚留學生長假期多人回來染疫,可分批自費包機,回來在險疫中心隔離,唔係唔比人返就算數,搞到學生同家長都咁徬徨

而家一刀切隔離21日,其實有幾多個案係証實喺感染14日後先發病呢?

sp3014 發表於 21-9-27 21:58
李家超:不希望通關為內地增風險 本港會強化防疫措施

https://news.now.com/home/local/player?newsId=45 ...
而家仲唔夠強?痴線!

sp3014 發表於 21-10-3 14:21
許專家今日又係電台講會跟貼內地,會再收緊以換取可通關。但係收緊完都仲要等內地專家落嚟視察過okay先可再 ...
跟貼內地?人地都唔使21日隔離,又室外都無口罩令,佢唔好一相情願啦

王家爸爸 發表於 21-10-4 20:14
香港去深圳從14+7改為7+7+7,不過都係21日,只係最後嗰7日無咁嚴。
但香港是21日隔離加7日自我監察,點都多咗7日呀

王家爸爸 發表於 21-10-5 08:19
大陸朋友同我講,好幾個城市都有來回包機,不過佢無講邊個安排,只知道飛機係吉祥同海南航空,唔係大航空公 ...
知唔知英國回國內要幾天隔離?
‹ 上一主題|下一主題