用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 有 Ardingly College 或 Bishop's Stortford 家長嗎? ...
發新帖回覆
go

[英國] 有 Ardingly College 或 Bishop's Stortford 家長嗎? [複製鏈接]

chechaichai 發表於 23-6-16 18:07
亞仔則收到Year 9 full boarding offer, 請問有用家係到可以比吓意見嗎?

你都好似上咗mumsnet問,希望有用家答到你,我唔係用家,但係我個人覺得從寄宿角度睇,我對兩間都有保留,我報都唔會報

chechaichai 發表於 23-6-20 13:11
回覆 sleung2020 的帖子

Can I know why?

low boarding ratios

回覆樓主:

如果作為日校生,ardingly應該唔錯,但係如果俾咁多錢去讀寄宿,應該揾間正常啲寄宿學校

IPSC01 發表於 23-6-23 12:48
請問Ardingly 對比你所指的"正常啲寄宿學校" 有那一方面是不常的? 謝謝!
我見這間學校A Level成績唔係最top ...

我咪講咗囉,如果作為日校生,ardingly應該唔錯,你講嗰啲交通因素,你住晌學校入面,關咩事,我所謂嘅正常嘅寄宿學校,就係大部份學生都係寄宿生

IPSC01 發表於 23-6-26 08:44
剛剛睇到Sevenoaks 大約1000名學生而寄宿生比例是1/3 …. 咁樣講法即係佢收都唔應該讀?
俾小朋友讀邊間學 ...

我自己報都唔會報,寄宿比例係第一個考慮條件,我會先篩走寄宿比例低過50%嘅學校

culver 發表於 23-7-10 05:59
恭喜你大細孖都入到好學校!我對英國升學唔熟,但我女兒入讀 Ardingly IB 也是和你和大家同一個原因。剛 ...

冇樣嘢同寄宿生活有關係
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊