用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 除啟基/救恩/嶺小外,還有類似教學理念的小學嗎? ...
發新帖回覆
go

除啟基/救恩/嶺小外,還有類似教學理念的小學嗎? [複製鏈接]

啓思小學?IB school

minichong28 發表於 24-4-22 09:55
其實讀啟思都有家長去到五年班呈分時, 先突然叮一聲知道要呈分而立即四處搵補習, 但當時先搵先發現太遲
除 ...

請問點解響啟思會唔開心?我以為係超級happy school ... 本身對呢間都有興趣tim... thank you!

minichong28 發表於 24-4-22 11:13
回覆 rabbitsecret 的帖子

唔係讀得唔開心, 只係唔轉去其他環境, 無比較之下, 點知自己其實係咪真係開心呢 ...

謝謝!因為小朋友都幾硬頸但又怕國際學校Hea得滯,請問你覺得啟小程度OK嗎?同埋有冇愛心?thank you!

minichong28 發表於 24-4-22 12:05
啟小程度一般, 不能同進取型既津校比較既, 如果你唔想小朋友落後, 外補係必須
老師都有愛心, 有積極又有啲 ...

謝謝回覆!想問吓佢IB呢個framework係咪真係令到啲小朋友會有多啲學習興趣?

minichong28 發表於 24-4-22 13:03
um...我地只係讀咗2年, 只能講未感受到,但提提啟小係行中文IB喔, 個人認為屋企有英文語境會好啲, 否則 ...

請問其實如果佢同津小比較係有咩好咗?因為學費都幾貴,都真係有啲猶豫,thank you!
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊