用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 灣仔St. Joseph VS Wa Yan
go

灣仔St. Joseph VS Wa Yan [複製鏈接]

有少少懷疑"uareheap" 可能在1st round 衰左, 仲要係衰左之後好傷心...如果唔係佢點會咁大反應!!

我見到佢D文章...有少少"耐人尋味"@@!!  算吧喇...始終有D事唔係發生在我同你身上, 可能人地有苦自己知~

原帖由 001128985 於 11-3-9 18:00 發表
Uarecheap, 你個仔1st round 入左就踩SJK,      你好忘本喎, 唔通你個仔讀SKJ無任何得著嗎?
之前猛叫街外人選SJP 幫SJP 拉票, 增加SJK入SJP 難度,  你個仔1st round 入左就係度隔岸觀火  ...

其實St Joseph小學係一間好學校, 我細仔宜家在一間港島幼稚園讀緊書, 果間幼稚園有好多家長個大仔也是St Joseph小學讀緊, 真係好多個...有十幾個@@"  佢地不約而同地話, 以前大仔讀過St Joseph幼稚園, 但係細囝千萬唔好搞佢再讀, 佢地話課程好淺!!

佢地個細囝有哥哥可以直升上小學, 所以想搵一間有好多英文學和有普通話支援幼稚園比佢地個細仔.

不過算喇, 人地有人地個評論, 我宜家細仔間幼稚園我都好滿意, 起碼英文有外籍老師, 中文教寫了很多字, 我看見我果D朋友家長, 有好多名校直資小學都收左佢地, 又唔明點解, 一間名直資收左...有二三間都一齊收佢地, 可能幼稚園成績表寫得好好, 又或者直資學校喜歡小朋友英文叻喇~

哈哈...其實我個細囝真係幾曳曳, 坐唔定, 週身郁...但係成績表又寫得幾靚...可能老師有愛心和體諒小朋友仲細和一心想你搵一間好好直資OR私校呢!

原帖由 littlemelody 於 11-3-9 23:48 發表

完全同意!
我覺得有人心地不大好!入左就係度隔岸觀火,猛叫街外人選SJP 幫SJP 拉票,セ嘢心態

真係" U are cheap" ...
‹ 上一主題|下一主題