用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Guardian
樓主: GohSam
go

[英國] Guardian   [複製鏈接]

朋友的女兒剛完了half term break, 佢對今次guardian 公司安排極度不滿,交通安排及host family 住所,同家長溝通方面又不理想丶想轉guardian company
   16    0    0    0

Guardian

其實都比了2 萬幾蚊,以為越貴可能服務service 好d,Host family 好d,結果是不可接受,呀侄女仲喊,話唔再用那間guardian, 所以問下大家意見!

Guardian

Whitehouse 好嗎?

Guardian

同另一個學share 房,上下格床(有床褥) 冇枱,有一矮机仔,一張椅,唔同高度,成曰要坐地下溫書做功課,問可否開heater保暖又唔係次次準許,三餐不太夠飽,應該是外國一般家庭的傅統呱,但姪女就接受不到

同另一個學share 房,上下格床(有床褥) 冇枱,有一矮机仔,一張椅,唔同高度,成曰要坐地下溫書做功課,問可否開heater保暖又唔係次次準許,三餐不太夠飽,應該是外國一般家庭的傅統呱,但姪女就接受不到

對不起,由初時不了解怎辦可回覆,現在懂得了運作。所以請教那幾間guardian company 好d

應該出年會轉WH.  價錢平啲,雖然xmas 或Easter 要收額外費用。但現在用堅這間,一年£2300, sliver plan, 剛收到佢哋e mail. 話都要額外收多£ 200去cover 食物,燃油,暖氣價格上升,唔知當初合約有冇寫,不過冇寫就好似有d夾硬嚟。 姪女話佢已send 左host family 間房實際環境比監護人公司,冇暖爐等等丶似乎監護人公司企起個host family那邊, 話阿女冇主動要求開爐暖及添食物( 其實有),感覺好似話係我姪女嘅錯!我都唔知點安慰她!

回覆 phoebeso 的帖子

你是用Belxxxxxx嗎?初頭時在佢地公司見面,representative 講得好好㗎,嘜到得,同你傾到8點,但開了學後,想找representative 諮詢資料,就只可WhatsApp 問,打電話九乘九是話Representative 開會或者不通,最激氣佢哋話姪女個plan 是sliver plan.  不是gold 或 diamond.  所以不會直接答一些佢哋認為唔urgent 的問題,要等佢地回覆(可能真係我地的問題唔夠urgent 啦) - 當晚朋友話佢姪女係host 喊得好緊要,WhatsApp 問有冇人知姪女情況⋯當晩冇回覆,等二日終於搵到representative, 淨係話理解下先

回覆 beastiebistro 的帖子

請問你是用那間,介紹下 ,唔該晒

回覆 Poyau 的帖子

我自己都認同,以前朋友仔女也去B Agent 到,佢哋介紹GIX 同 JL,要在介紹B guardian比我姪女,上B guardian 網站,有B老細介紹佢哋的host family, 鬼死咁靚,又話warm welcome, home feeling, 房有書枱及椅,枱燈,有陽光,其實嘜都冇,guardian 公司feedback 話外國的bedroom 是用來休息,所以冇枱冇椅,咁同佢哋的網站資料有誤導
‹ 上一主題|下一主題