用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 英華小學小一面試
樓主: licca
go

英華小學小一面試 [複製鏈接]

mcheung:

你呢個媽咪真係好...你會考慮小朋友方面而唔係一面倒覺呢間學校好就一定要個小朋友入到....

小朋友有個開明同會考慮自己感受的媽咪, 其實係咩學校讀書, 都會一樣咁出色...因為佢的"終身學校"已有個好校長/老師/校工>>>>邊個...物就係囉!!

我自己仲未敢入去yw website睇名單....因為想比多少少希冀自己,今晚返去睇信箱有無信先再算....我家派信遲人一日的... 所以早前另一間直資比信我都比bk媽咪遲一日收!!

我最想知係JAMmama細仔 入唔入到 ....記得佢好似大住肚...希望無記錯,唔係就唔好意思啦!!!

原文章由 miffy 於 07-10-23 07:53 硐表
mcheung

我都好高興認識到你, 我知你是一位很有心機教養孩子的媽媽, 我希望你細仔都能夠順利入讀英華。

其實侒侒in完英華後, 我都有考慮過男校是否適合侒侒, 侒侒是很文靜, 最鍾意睇書和彈琴, 一見人郁手郁腳, 佢 ...

[ 本文章最後由 d2343130 於 07-10-23 10:04 編輯 ]
回 望 這 半 生 也 許 是 場 夢 年 月 已 帶 走 幾 個 秋 與 冬 淚 也 倦 了 夢 也 不 斷 轉 眼 逝 去 生 命 或 許 是 場 空

Elsamouse:
你比自己唔開心一陣啦....但唔好太耐, 因仲有其他的在等回音!!
總有一間好學校會收你小朋友入小一的...

我仲未入去睇RESULT, 因我現在是一隻駝鳥, 我睇佢唔到,我睇佢唔到!!因唔想太快失落,仲想比多個機會睇吓今晚回去信箱有無信收.....(醜婦終需見家翁, 認命啦!! )

A: (你真係阿Q)
B: <Q一陣都得呱!!>
A: (返去睇到係REJECTION LETTER, 你仲傷心啦!!)
B: <又係喎!!>

好啦, 又攪完鬼啦......TAKE IT EASY!!

原文章由 Elsamouse 於 07-10-23 10:49 硐表
我囝都唔得呀
雖然預左,but今朝都好down,咩都提唔起勁.

入圍的bk媽咪,你地同囝囝都繼續加油呀,祝福你地!

[ 本文章最後由 d2343130 於 07-10-23 11:07 編輯 ]
回 望 這 半 生 也 許 是 場 夢 年 月 已 帶 走 幾 個 秋 與 冬 淚 也 倦 了 夢 也 不 斷 轉 眼 逝 去 生 命 或 許 是 場 空

HELLO, apple:

你個仔win咗啦??? 恭喜!! 你就好啦.
我今次真係好忍得手, 死都唔敢入去睇RESULT!!

祝你好運!!
原文章由 appleycma 於 07-10-23 11:11 硐表

唔好唔開心,可以有間仲好既學校等緊妳

JAMmama:

我只是八卦,想睇你情況!(厚顏至真 )
依你所說,應該都要為你高興, 你小朋友似可以入圍, 努力!
及要保重...你自己!!

原文章由 JAMmama 於 07-10-23 11:29 硐表

ops:" /> 嘩! 真係無諗過, 你會記起我ops:" /> 謝謝你!
我昨天很忙....加上近排太多事要我掛心,
所以, 少入來了, 多數返回自己個forum到!

看到各位的留言, 鄧你們入到第二輪面試的媽咪和小朋友開心, ...

HELLO, YEETONG18:

多謝關心!我估你都唔信, 我仲未入去睇result , 當然昨晚都無收到信, 所以我相信已經failed.

其實昨晚訓教時都有失望的心而未即刻訓到, 只係我向主祈求睗我平安,及帶令我的小朋友進入一所衪認為合適的學校, 及讓我的小朋友們有健康的身體!! 之後就安然訓咗!!

今朝起來至今都無咩特別不安, 我好相信主會帶領及關注到我的祈求而睗我平安!!

無可口非, 打從20.10星期六有bk媽咪公告收到信開始, 我是非常擔心及無望的, 但信主真的會有更好的安排, 因衪是愛我們的.

祝你好運.

原文章由 YEETONG18 於 07-10-24 10:13 硐表
[quote]原文章由 d2343130 於 07-10-23 11:52 硐表
JAMmama:

我只是八卦,想睇你情況!(厚顏至真 )
依你所說,應該都要為你高興, 你小朋友似可以入圍, 努力! ...
‹ 上一主題|下一主題