用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 喇沙小學 喇沙小學課外活動(ECA)問題
樓主: NamNamKo
go

喇沙小學課外活動(ECA)問題 [複製鏈接]

我仔仔係學校都係學一樣野咋喎...學校鼓勵同學特別係低年級同學多參與不同的課外活動,發展潛能, 但係絕對唔會強逼...同埋我都同意呢間學校係重成績多D, 所以都係希望小朋友搞掂學業先, 跟得到就可以試多D其他野囉

回復 1# MICKY1 的帖子

游水班D亞SIR一D都唔惡, 放心

其實學校有冇規定一定要參加呢?因為仔仔係校外已經學緊一體一藝...唔係太想再花時間係學校學....同埋接送都係問題..

有冇人真係一樣都唔學呢?學校會唔會唔係咁鍾意呢?

咁二年級或更高年級音樂仲要唔要考樂器呢?

係呀, 考試測驗排名只計中英數三科成績, 其他科只有GRADE...

原帖由 Lilna 於 11-9-9 16:35 發表
I remembered at the parents' meeting on 27 Aug.  I heard that only English, Chinese and Math will count for primary one, ie. with ranking.

So does that mean music, computer, etc... not count?

Can so ...
‹ 上一主題|下一主題