用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小朋友於06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得 ...
樓主: evelyn317
go

小朋友於06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾吓笑 [複製鏈接]

Re: 06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾?笑呵呵

麟媽媽,

有次我仔坐CX見有遊戲玩時間都過得快, 有機會去都要考慮下有這類機種先得, 唔該晒你!

Re: 06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾?笑呵呵

Easy媽咪 寫道:
chuchu
音樂營好唔好餸呀?<---都唔錯架, 我地食完飯仲買甜筒食呀~~   
Easy媽咪,

你仔幾號入廠呀? 祝佢順利及快快復原, 我地等佢好返再玩過呀!

Easy媽咪,

你仔第二日已經唔駛食止痛藥咁真係會好快好, 咁就安樂晒!   至於出年考第幾, 依家重係放緊暑假, 等開學先諗啦!

CHUCHU 寫道:

尋日我同兩隻女去咗歷史博物館,好好睇,不過行到腳抽筋,而家仲好痛!唉 老囉~~老囉!
歷史博物館是否尖東那間? 一個館就腳痛? 咁你如果去行濕地公園就真係要有心理準備先得lu!

LULU-MAK,

你囡梗係興奮到瞓唔到啦! 相信你都冇時間睇到我提你去買既藍梅素, 我上次買Yen5xx的雨傘用到依家都幾好用, 買嚟做手信真係唔錯, 咁你自己有冇買野俾自己呀? 你今團有幾多人? 覺得東x遊好唔好呀?

carollam310 寫道:
尋日去拎返阿女張新身份證...又係冇相既...都唔知換黎做乜 過多三年11歲又要換過   
你知否若果依家唔換得唔得?

carollam310 寫道:
唔知呢...我一早就同阿女去換...都好快搞掂...係影相影左4..5次麻煩之嘛...張新身份證又冇相既..都唔知影黎做乜   
雖然新証入面冇相, 但一過電腦就會見到架.

LULU-MAK,

睇到你啲戰利品喇!    咁你暑假去跟冬天去價錢差不多喎!

LULU-MAK,

睇到你同亞囡影張相, 都唔似你講咁走晒樣呀?
就嚟跟亞囡好似兩姐妹添!  

LULU-MAK,

昨日放工行出街我都險些被風吹跌 , 咁你囡有冇整親呀?

麟媽媽,

你仔返戶外定戶內? 如果係返踢波就真係唔好返喇!

麟媽媽 寫道:
肥仔媽咪,

今日係返戶內的,
但來回程都可能有危險囉!
個工人聽日返Philippines,
所以放低亞仔佢上左中環匯錢,
一陣12 點放學先去湊亞仔吖。
依家個天好似好咗啲, 應該冇事既, 咁你工人放假你個仔點搞呀? 點解唔夾啱你去加拿大時放俾佢嘅?

麟媽媽 寫道:
肥仔媽咪,

我媽咪琴日先係加拿大返黎,佢幫我睇仔囉。
其實我地去旅行時賓姐又走係最perfect,
但因為我有兩隻貓,我又唔放心留佢地係貓酒店,
咁唯有要亞賓姐留係度照顧D 貓囉。
啊! 為咗啲貓, 咁咪要工人幫啲貓沖涼囉, 佢哋會唔會唔想架?

剛才出去食飯重係好大風, 今次天文台唔掛8號又真係幾奇怪, 如果有事發生又唔知賴邊個!

麟媽媽,

你兩位二少同三少好靚喎! 重買埋間玩具屋俾佢地, 不過佢地好似幾重磅唔多願郁, 有冇幫佢地做絶育手術呀?

麟媽媽 寫道:
我老公話物似主人型喎,
兩隻貓扁口扁面又肥仲唔願郁,
話似到我十足十,正衰佬!
梗唔係啦, 睇你個仔樣都唔係扁口扁面, 唔好信個衰佬!

我同事又係好鍾意貓, 成日聽佢講啲貓既性格原來同人一樣, 個個都有佢自己的喜好及行為, 好得意, 唯一佢地相同的就係必定要貓沙先肯去廁所, 啱唔啱呀?

AE_bb 寫道:

頭先個天又黑哂加橫風橫雨喇
依家外面真係好似打到嚟咁, 我仔打嚟話窗台漏水添呀!

AE_bb 寫道:
其實就算唔掛8號都挨近黑雨啦   

我仔打嚟話窗台漏水添呀!>>>>>快d用 布 zip 住先啦
我叫佢密切留意全屋啲窗, 一有動靜就通知工人, 佢會好好完成呢個任務ga la!

LULU-MAK 寫道:
亞囡比風吹跌整親兩個菠羅蓋,     鬼叫   
工人就同把傘博殺, 攪到把SUPER大傘爛左, 我新買, 用唔夠5次    , 個工人話比我聽既時候, 仲好驚, 好驚我鬧佢   
好彩唔係你剛剛新買返嚟的日本傘! 重有, 我覺得小朋友最好唔好攞傘, 因為我見過個小朋友拎傘被風吹咗幾尺遠呀!

LULU-MAK 寫道:
個囡梗係唔洩底, 一去到中心, 即刻叫人幫佢搽藥水.
昨晚睇新聞報導, 啲人俾風吹到 , 我返家沿途幾多樹倒塌搞到大塞車, 點解天文台唔搵啲人四圍去巡視下!

AE_bb 寫道:
肥仔媽咪,

你屋企漏水情況點呀
原本平常落大雨都沒此情況, 但今次啲風真係勁! 我昨晚四點都起身抺水呀!

係 law, 咁未冇覺好訓>>>>好彩好快瞓得返.

快 d 搵人返黎整整佢啦 >>>>應該用啲silicon補返出面就得, 不過要等冇雨落.

講開半夜起身抺水, 我都試過一次好好笑, 話說當時冇工人, 又唔記得關
‹ 上一主題|下一主題