用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 07/08年度升小四 – 得閑入o黎傾下啦
樓主: evelyn317
go

07/08年度升小四 – 得閑入o黎傾下啦 [複製鏈接]

原文章由 LULU-MAK 於 08-4-3 15:21 發表
醫生了解後, 亞囡係有妄想証初期, 要食藥(暫時試兩星期), 份量是好少好少, 可以今個腦唔好塞住, 成因係可能係學校比人嚇親.

食佐幾日藥, 見到亞囡一日比一日好, 我既精神隨住佢既好轉, 都好好多. 依家我地係要比d時間亞囡重新投入佢係學校的社交, 輔導佢, 等佢係學校有返自信.

LULU-MAK,

你囡在校可能遇到問題不懂解決加上同學的排擠所以咁, 聽到你囡食過藥有好轉都安心好多, 希望她慢慢能再投入學校生活, 你或許多點跟她到郊外行下玩下那麼大家心情都好輕鬆些, 祝一切安好!

各位小四媽咪,

就快又大考喇, 出年開始要呈份, 努力埋個大考今個暑假要輕輕鬆鬆玩盡佢!

原文章由 fp 於 08-5-23 14:15 發表
肥仔媽咪,

Hi, long time no talk la! how to暑假玩盡佢? Do you have any plan? I also want 大考快的過.   

Hi! 你好嗎? 因為公司忙我都好耐冇入BK喇, 今個暑假有好多planning但一切都未落實, 我相信你都要趁呢個暑假玩得盡興啲喇! 你想知嗰條link睇呢度啦-->國際合家歡

原文章由 LULU-MAK 於 08-6-10 11:07 發表
阿囡今日開始考試, 星期五考完後, 又撞arm亞囡生日, 一於帶佢去迪迪尼玩返日, 等佢開心吓.

我仔都剛考完試了!   你囡是否好轉好多呢? 咁考完試真係要一齊開心下喇!

原文章由 LULU-MAK 於 08-6-21 10:05 發表
終於考完試, 派返d卷返嚟, 都好彩科科都合格, 無拎個肥佬返嚟比我, 希望新學年更加加油!

亞囡都應該好返, 有日佢同我講, 媽咪, 我好返晒, 我反問佢, 你有病咩, 佢仲答我, 佢再唔驚係窗門望出去, 可以打開張窗紗, 又 ...

LULU-MAK,

得知你囡好得7788真替你安心:loveliness: , 現今社會雖然進步但我們亦面對很多舊社會沒有重視的問題, 今次多得你願意正視問題去解決而終於成功, 恭喜你!

終於有啲人氣了!

fp,

你呢個日本通真係年年都去日本 今次有甚麼收穫呀?

evelyn317,

我呢排公司都忙好少入嚟, 等你開新part呀!

LULU-MAK,

暑假大家都咁開心  希望來年都係咁就好!

嘩! 睇見你仔個schedule都覺得辛苦 佢真係好肥咩?

今個暑假我仔只肯參加啲室內趣味課堂, 游水只係一個星期一堂, 而且亦冇乜準備上小五啲預習班, 因為諗住等佢happy埋今年, 到九月開學睇怕我地個個都要打足精神了!
原文章由 fp 於 08-7-24 13:05 發表

肥仔媽咪,
so many stuff but spent lot of money , how about you? Do you have any plan for travel in summer? any summer course your son have joined?
my son only joined swimming at Mon,Wed, Fri, ...
‹ 上一主題|下一主題