用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 別選沙田保良局王X豪小學入到喊3聲
go

別選沙田保良局王X豪小學入到喊3聲 [複製鏈接]

貢獻勳章

原帖由 cecicheung 於 10-6-14 20:10 發表
學校處理嚴重有問題,我小朋友自覺無生存空間,話想自殺想死。

被人偷野,破壞文具,老師無認真去查,回覆話係家長責任無為我仔文具寫名,難道我無寫名d

野就可以被偷同破壞嗎?

係學校被人搶麵包同被同一人多次整跌,老師認為係 ...

同意轉校,我個女在興趣班見到有托管班見老師罰學氐企,她也不肯俾我去o個度報名,不過o個度有職員去小學接個女,我一定要報呢間,咁我去了解,人地即刻解釋罰學生的原因,也不用隱瞞,她仲話好少咁,家長也知,小朋友也識講,仲同我個女說老師是不會罰乖孩子

王x豪的老師無處理先是重點,寫了名都可以偷ar!

babytai~
good luck~~我相信有基督教背景的學校會好好多
用教理去做教學宗旨~~

貢獻勳章

原帖由 babytai 於 10-6-16 09:12 發表

thanks !! maggie,  希望大家都要身體健康,
原來當自己/小朋友病嘅時間, 你好想攬住佢,
但唔可以...係好慘架
希望大家可以攬多d, 親多d亞仔亞囡 ...

babytai
妳自已真的小心一d
手口足是會返發,不同於水痘

laplapmum
好有道理

我奶奶行過王x豪見個老師罰小朋友在操場企,個小朋友發顛拎凳追住老師,老師都唔識處理,竟俾個小朋友追番轉頭,教小朋友不是咁,物極必反,令我都無咩信心,真是好事就無人講,臭事都見到哂

貢獻勳章

原帖由 LapLapMom 於 10-6-16 15:18 發表
babycherry22

老師唔可以體罰,唔可以責罵,除了罰企,還可以做什麼? 那學生連罰企也不能接受,反而用暴力對待老師。

這是老師的錯?  是他教不好學生?  一個班主任對25-30個學生,還要教其他班別的學生,其中有些有學習、情緒 ...

我只是說出見到的事,可不是要討論要家長教定老師教,既然呢個學生不可用呢個方法去教呢個學生,我估老師有他們的方法去教,而不是用罰,而家長教不教好,也要知當時是在學校,老師用錯方法,還要賴到家長身上?
‹ 上一主題|下一主題