用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 2010全港中學排位
樓主: khmama
go

2010全港中學排位   [複製鏈接]

原帖由 khmama 於 11-5-1 14:10 發表

九華係因為冇資料, 只可以根據2008年既會考成績去排. 唔知點解bk家長唔多願提九華, 可能唔想多爭拗.

九華的6科14分是58.7%。資料來源是九華的2009-10 Annual Report。希望這資料對妳更新排位有用。

原帖由 khmama 於 11-5-10 21:41 發表

盡量搵咗o的資料, 主要根據2010會考成績, 做咗個非派位直資既表比家長參考. 部份學校太新, 冇會考成績參考, 如果覺得banding唔合理可以提出. (St. Paul Co-ed 及 DBS拔尖人數分別係35同20). 個表遲o的會上載樓上下 ...

保良局羅氏基金中學的2010年的各科平均優良率是45.8。資料來源是把學校網頁公佈的各科優良率自行計算出平均值:

http://www.plklfc.edu.hk/ceresult/CEresult.htm

另外,明報的升中選校全攻略有以下學校的資料

學校

人均優良率

保良局顏寶鈴書院

48.9

香港管理專業協會李國寶中學

福建中學

58.9

3.1

優才(楊殷有娣)書院

原帖由 khmama 於 11-5-12 21:38 發表

我反轉個校網都搵唔到資料, 可唔可以俾條link我?

www.gtcollege.edu.hk/C01_14.htm

http://www.gtcollege.edu.hk/pdf/Others_09-9927_9928_v4.pdf
‹ 上一主題|下一主題