用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘學校(小學部) 2007年9月入讀KTS 小二ge靚媽靚爸請入黎(Part IV) ...
go

2007年9月入讀KTS 小二ge靚媽靚爸請入黎(Part IV) [複製鏈接]

各位靚媽,

又開新版喇,

舊版在此:

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1164066&extra=&page=1
   0    0    0    0

ym,

吖..整左個靚頭係快手d ge

老實講..你個頭整得幾好呀..我果日十下十下見到你時..閣下個look 都好ok好得呀...唔駛咁擔心啦..不過我都知有時剪完髮係要d時間去適應..同埋要花d時間整到佢自然合心架喇.............

唔怕喎....你好得架....一d都唔似師奶.....

原文章由 yaumama 於 07-12-9 16:32 發表
唔該 hs 靚媽 !!

好野!!  我第一個報到 !!!!!

同意 x 5

原文章由 Leona01 於 07-12-12 09:44 發表
同意!!

Ben哥,
做0麥收集意見呀

各位靚媽早晨,

嘩..我近排真係好攰....本黎夜晚都想上黎msn同你地傾吓計..

點知....晨咁早就頂唔順..我噚晚都係十點幾"恰"著左..半夜1點幾先醒呀:tongue: :tongue: :tongue:

親愛的 & mp----我個鼻冇野...but...好攰.......

呀..有d野要做...轉頭再上過黎.......................閃先~~

mp,

應該啱喎.....你家E仔好惦..靠個腦記都記得到...我果件話寫完頭兩項..之後抄左數學..因為佢漏寫果d係miss yiu後加的..佢顧住抄數同 gs...返轉頭就忘記抄返後加的英文喇..

至於d電..佢噚日叫我地摷哂屋企所有ge電..叫我地每款帶一粒...我老公比左三款佢..佢話唔夠..叫我地拆埋屋企無線電話果粒出黎喎..我老公話啋佢都傻.... ...求其帶三幾粒咪算囉.....

原文章由 cheungmp 於 07-12-13 09:48 發表
hi hs,

咁都撞到你

你家公子尋日打電話黎問阿仔野, 唔知阿仔有冇點錯佢, 因為我後尾簽手冊, 先發現佢同a仔講嗰d咩keep GEWS, 全部冇寫, 只靠腦記

另外, 有冇記得帶電呀, 今日應該做實工一啦

...

mj,

嘩..咁大件事,好彩你冇事咋....真係要還神...

我呢排冇乜上黎...直頭連電視都冇睇...真係唔知發生咩事..一上黎就睇到carrie報告話你受左傷......

最緊要一家平安...咁你要聽醫生吩咐喇...祝早日康復....咪咁操勞喇...

原文章由 MyJade 於 07-12-15 21:53 發表
mp,9s,hhkk,osmm,魚一丁, carrie,

其實我的傷勢不大, 傷口只是手指尾尾折咁上下大, 但就都幾深, 所以要縫5針, 現在行路就要拐下拐下囉, 11日後拆線, 期間不得濕水. 絕對冇大外, 放心.

...

cm,

我買左面包比佢帶返去食..... 你知我果個唔頂得肚餓架啦

原文章由 CyrusMom 於 07-12-16 13:30 發表
各位媽咪,

星期一沒有午飯盒供應, 只得一個蘋果, 請問你地會為他們預備 lunch嗎?

唔該班長小桃黎呢邊吹雞

大家快d過果邊支持一下啦...平日呀Ben哥"塞"唔少錢過我地袋呀..
快d過去支持一下..唔係呀Ben哥以後冇心機同我地分享就"幣"喇..

我都支持左喇...

~~~~~~~~大家快d去呀~~~~~~~~~~~

原文章由 小桃兒 於 07-12-17 08:50 發表
Hi, All Beauty Mami,

Ben wants to share his opinion about "很多家長聞 "反叛期" 色變 ,認為是求學的道路上最大的障礙。我的睇法.... 多唔多人想聽呢?".

But since not many people supports, he ...

9s,

咩一個呀..成四個腸仔包呀..不過係迷你ge...ok架喇..就算有少少餓...一餐半餐唔怕ge

原文章由 nice1314 於 07-12-16 23:24 發表
hs,

比個麪包得5得 ga

mp,

我冇參加呀..呀仔一聽到淨得個蘋果食已經叫我唔好參加喇...正大食積

原文章由 cheungmp 於 07-12-17 10:33 發表
你地有冇記得交埋張捐款表呀, 我今朝先記得寫

親愛的....

嘻...上個禮拜生左囉...

原文章由 heiheikeikei 於 07-12-18 09:43 發表
親愛的....妳係咪都係哩個月生日???

生左仔就話要話比人知啫...乜生左日都要話ge咩??

呵呵..又老一歲喇..唔講得唔得呀????

原文章由 heiheikeikei 於 07-12-18 15:43 發表
乜妳咁架 生佐都唔講

mp,

你點知架??發夢夢到都笑出黎呀:D :D :D :D

原文章由 cheungmp 於 07-12-18 15:47 發表
笑得咁開心, 一定係生女

嘻...見各位咁高興,我又摷d圖片送比今個月ge壽星靚媽啦~~

嘩..收齊哂就發囉...

rc---咁你要take care你仔仔喇..希望佢快d好返..

mj--唔緊要啦..養傷要緊..幾時玩都得..好好休養吓啦..下次有function一定預埋你..

美菜子--好可惜呀你黎唔到..but..做野緊要,你都冇辦法...你咁為人羣服務..應該讚吓你添...唔緊要,下次再玩過..我地d function都搞得好密吓ge..

小桃--ok..已經將本書&CD擺埋係d禮物度喇..到時應該會記得帶ge...

另外..多謝咁多位靚媽的祝福..多謝...

hi 各位靚媽,

送上衷心的生日祝福給小桃~~(雖然遲左少少..但有心唔怕遲..哈哈..唔好介意)

另,祝ra結婚X週年越黎越愉快,越黎越恩愛

同..各位唔舒服的mami & 囡囡快d好返..

又要多謝咁多位靚媽無私奉獻的靚相..多謝哂

mp,

做咩功課呀??呀仔又話冇視藝功課做ge??

嗚..之前日日去wet...呀仔好多功課都未做呀...本黎想趁x'mas假期溫埋書架...睇怕都好難喇...............:tongue::tongue:

嘩..今次假期d功課都幾係野呀

原文章由 cheungmp 於 07-12-26 13:00 發表
2A mami,

記得提小朋友做視藝功課呀~~~   

嗚..人地而家先on-line....msn都冇哂人喇...

好lonely呀

呢句野我勁妬忌

原文章由 cheungmp 於 07-12-27 09:42 發表
hs,

d假期功課, 我地24號前做晒啦, 今日開始溫書
‹ 上一主題|下一主題