用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘學校(小學部) 【KTS】2009年9月 P4 ge 靚媽請入黎
樓主: 小桃兒
go

【KTS】2009年9月 P4 ge 靚媽請入黎 [複製鏈接]

yanamami,

thanks a lot!!!

原帖由 CyrusMom 於 09-11-5 18:04 發表
Yanamami,

Thanks  

正!!!!

原帖由 小桃兒 於 09-11-7 23:08 發表
hh & kk's photos were posted on the page of new students admission of KTS website.

http://www.ktsps.edu.hk/9/01.html

It definitely will attract a lot of people to apply KTS.

各位mami,

賽後檢討.............................我仔數學同往時一樣..冇進又冇退...............中文退左少少................但英文..........唉.................大跌volt........................................大家都要睇開d..............................

講起留返d舊野....我都有留返哂舊考卷同作文...不過唔記得有冇留週記喇...要check...但書就真係唔留得咁多..我淨係留低上個年愛黎看門口.....因為冇咁多位呀!!!!!

mp,

你都好吖..同hhkk一樣...就算對住隻仔扯火..起碼一見到個女即刻"嗒糖"吖嘛.....哇..簡直係心靈雞湯.........................我屋企冇湯水比我滋潤...唉..唯有落樓下買包喉糖返黎頂下啦...........................嗚.....

原帖由 cheungmp 於 09-11-14 12:52 發表
你最鐘意邊段? 我最鐘意同哥哥玩嗰段 :D

你日日見住佢一定笑到見牙唔見眼>>>比阿哥激完咪睇下囉....安慰下自己:p

ra,

睇開d...噚日miss chung有冇打比你???佢都有打比我呀...仲幫我仔講左好多好說話...希望我返屋企睇到份卷可以"口/手下留情"喎.....................................miss chung真係好人喇.........................................

至于响屋企就算溫識哂...考果陣都係另一回事的...其實份卷絶大部份佢地都識的,只不過因應佢地狀態好..腦筋清淅的話咪可以高分d囉.....狀態唔好/大意/自以為是/冇心機/貪快的話.......................................咪考得差囉....唉..我都唔嬲得咁多.............條路係佢ge..佢唔著緊可以點啫..我同佢講:總之我可以做ge都做哂..只有做多,絶無做少..可以幫/提你的都做到盡....係爭在我唔可以代你去考啫..........................我叫佢自己諗真d同反省吓...............我噚日心境都好平靜吓...................屋企冇炒蝦拆蟹................................等佢自己諗吓啦~~~

原帖由 rowenaanson 於 09-11-14 12:58 發表
sw, mp ,hhkk and all mama,

我見到份Eng. Chin.卷火上頭呀,同佢温又話識,做卷時又唔識,点算?
今次大敗.

miss chung 係班主任+英文老師

原帖由 cheungmp 於 09-11-14 14:33 發表
hs,

Miss Chung 教邊科? 英文?

mp,

其實除左極少數穩定份子外............大多數仔屬於呢類架啦~~~~

原帖由 cheungmp 於 09-11-14 14:37 發表
hs,

大意/自以為是/冇心機/貪快.....好似講緊我仔咁=_=

哈....點解...個境況似曾相識咁????其實你同我差唔多....個劇我地同日開拍呀..唔知個timing係咪都一樣呢...好似套葉問咁.....鬧雙胞呀......哈哈哈....唔知你仔好戲d定我仔好戲d呢????

原帖由 rowenaanson 於 09-11-14 14:35 發表
我都無炒蝦拆蟹................................, 只係解釋我可以做嘅巳經做哂,幫也幫到盡, 叫佢自己反省下.他巳哭到呼天搶地叫我原諒佢,又叫我望住佢,我都被佢激c 和笑c.
而家去KTS接佢了, 88.

...

mp,

絶對同意..由改動果日開始我都已經唔中意..到今時今日都仲係...........................我都覺得而家咁考唔得一氣呵成...尤其係一過左禮拜六,日,佢地好似鬆散左..之前明明好認真架......................而且考完又冇得relax...因為禮拜三要返學.................不過..我都明可能我地溫書個範圍可能算少....若果真係到五,六年班..唔知個測考範圍係咪好大....若果真係範圍大的話多出禮拜六,日兩日黎溫就爭好遠喇.....................

原帖由 cheungmp 於 09-11-14 14:31 發表
講真....仍然好唔鐘意個新時間表...
我仔中數都ok, 隔個星期六日, sit 左度氣, 英文就死左 :P
呢個係我比阿仔嘅籍口:P

係囉...做咩bk冇哂d表情icon?????

原帖由 cheungmp 於 09-11-14 14:51 發表
希望個女會好d

mp,

啱啱忙完喇..我act到十月尾嘛...趕得切同仔溫書...不過...有時我覺得好似溫同唔溫都分別唔大......因為好多時溫書時我會提點佢容易錯/睇漏的地方...但到臨場考....好似變返冇溫過一樣..之前咁錯而家依然都係咁錯..........................搞到我都有少少心淡....次次都放半日倍佢溫..但效果成疑................................@_@

原帖由 cheungmp 於 09-11-14 15:01 發表
hs 你忙完未? 仲水唔水 acting?

ra & cm

check email -- 睇旅行相~~

親愛的,

天氣好鬼凍呀..我又龜縮冬眠喇........

星期六家長日我11點呀...你幾點呀???

另外..原黎噚晚咁熱鬧..真係比你地笑c.....等我拿拿聲走去八下睇下發生咩事先..唔係真係驚答唔到咀呀~~~

原帖由 heiheikeikei 於 09-11-18 09:10 發表
親愛的

你星期六幾點呀 我又係大清早呀~
會唔會見到你~~~~

哇..晨早流流咁邪.....................頭先明明refresh左幾次都睇唔到之前個post..乜得send第二次果陣又睇得到.................................哇..可能關大風事...:;pppp: :;pppp:

Yanamami,

祝你成功  X 3,希望好快聽到你ge好消息...

原帖由 oscarmama 於 09-11-18 11:17 發表
Yanamami,

祝你成功  X 2

差咁遠???我黎到睇怕你都走到冇雷公咁遠囉..........

特權??我自己咪應該攞特權囉........我身為公職人員....為廣大人民服務...........所以kts就哂我架.....我舊年一反影唔想再做果d視藝/藝術觀賞報告囉..今年即刻就唔水再做喇..你睇下學校同校長幾咁比面我吖....

原帖由 heiheikeikei 於 09-11-18 11:14 發表
8.30 囉
係呀 我哋仲欠個"保衛地球"嘅工作崗位未有人認領 都係“時間任改“呀 有無識人做哩份工 你呢 你熟邊個工種有特權?????

mp,

唉...我地都爭成個鐘呀..................若果時間差唔多仲諗住去玩吓你個B女添..........

不過若果禮拜六都係又凍又大風..你見完都係快d帶B女返屋企喇..費時吹親呀......bb要小心保謢呀!!!

原帖由 cheungmp 於 09-11-18 11:16 發表
hs,

我10點呀...唔知見唔見到你呢?
老爺返工, 我可能要帶埋仔+女返

我成日都"形"住..若果呀仔係呢一兩年先報名..睇怕實入唔到喇..........碰啱佢地果年"大赦"先至比佢入到咋

原帖由 cheungmp 於 09-11-18 11:20 發表
阿仔個堂妹都有報名, 不過2nd in 都入唔到

哈哈..

其實我估唔止我一個人咁反影ge...不過..老實講..我真係想表達學校其實真係有聽家長意見的...每次家長會的回條同學期尾果張意見反影我估學校真係有認真去處理同跟進的.....因為學校同家長目標其實係一致-----都係想為個小朋友好...

原帖由 cheungmp 於 09-11-18 11:42 發表
hs,

原來係你....真係鍚晒你....我真係唔醒起要反映呢樣野呢
‹ 上一主題|下一主題