用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: 20080909
go

有沒有 Grade 1D 家長? [複製鏈接]

Hi, 我係1C家長, ....有關English group, my son is in Purple group, 學校有冇比個zipper bag 袋住本guided reading ar? 我見個袋外面有張卡寫咗個名同個group name wor.
原帖由 LFok 於 08-9-18 22:49 發表
我仔仔仲奇, 問佢,
chi - 佢話感嘆號, 但睇diary教過d野又唔似
eng - 佢話好似purple, 未証實
math-佢話好似circle, 未証實

死未! 唯有騷擾class teache. 問清楚.. ...

Hi, LFok,

我跟你一樣要返工,所以返到屋企同佢做就時間十分緊迫! 我個仔kinder時都沒有功課做,間中找資料做project,唯有叫做日日寫下字,做下數,諗住上小一冇咁辛苦......現在雖然功課不太多,但要花多些時間解釋比佢聽.....總之,有排"崖"la.
原帖由 LFok 於 08-9-19 08:40 發表

Dear Makfr,

我睇過好似得個名同班號, 不過, 多得你提點,  我今晚睇清楚d先. 總之, 上一年級, 佢又要適應, 我又要適應.
尤其做功課, 仔仔幼稚園無咩功課做, 而家雖然都唔多, 但就好多時大部份要等我放工回家同佢 ...

My b also in Hexagon.
原帖由 b722795 於 08-9-19 10:33 發表
我個 b 係:-
英: lilac
數: hexagon
中: 省略號
佢無帶 spell 及 phonics 回家已多日, 前天連撕下來的 phonics ws 都不見
早前大家提及的環保袋, 我從未見到. 反之有一個拉鍊袋.:)
各位家長努力及下星期五見 (家 ...

Did you ask your son if he understood what teachers says?  Sometimes when kids do not understand, they might feel bored.

原帖由 LFok 於 08-10-8 12:43 發表
死火!
唔知做咩, 我個仔由上星期開始同我地講"返學好悶"問我地可唔可以返半日, 唉, 唔知攪咩鬼, 唯有不停做心理輔導, 正面do念, "好悶"都好過"唔開心", 問佢係唔係唔開心, 佢又話唔係, 剩係話好悶. 唔知係咪呢個原因 ...
‹ 上一主題|下一主題