用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 陳守仁2ND IN
樓主: silvia_ng
go

陳守仁2ND IN [複製鏈接]

哈哈哈...我仔都入到2nd in,超開心
今朝打過去陳守仁問有幾多人入到2nd in,聽電話的職員話這個她們不會對外公佈。唔知今年有幾多人爭呢?
原帖由 kc_01k 於 10-10-27 10:59 發表
yeah !!!!  好開心, 有呀, 有2nd in呀!

thanks...
另外想問知唔知往年2nd in內容,大家又會唔會在面試前特別訓練小朋友?

蕭阿姨
真係好多謝你為我哋提供甘多有用的資料。
想問之前1ND IN時流傳要家長填問卷但最後都無填過,唔知你有無收到風2ND IN使唔使填問卷了?
原帖由 silvia_ng 於 10-10-27 14:23 發表

唔洗見校長, 唔洗見家長。

多謝蕭阿姨
如果阿仔有幸考到又有機會同你囡囡同班就開心,你真係好好人,希望有這個機會在那個情況吓識到你。
原帖由 silvia_ng 於 10-10-27 14:48 發表

呢樣真係唔知喎! 話哂我都係兩年前既資料, 學校今年會點考就真係唔知。不過2nd in封信有寫話唔會見家長, 唔會見校長囉。

甘希望我有幸成為蕭阿姨的幫手,為大家服務
原帖由 flostangraphy 於 10-10-27 16:29 發表
係呀! 係呀! 我哋TSL嗰邊, 個個都已經當佢亞四咁駛!!!

甘做蕭阿姨手下的手下我都好樂意架,只要有幸比我仔入到,再低層架我都做的開心。
原帖由 flostangraphy 於 10-10-27 16:59 發表
我已經係佢手下喎, 你又黎幫手? 好吖!!

ME TOO 2日前知道TSL入到2nd in 超開心,
昨天下午知道YW入唔到2nd in雖然YW唔係自己最愛及一早預陪跑但情緒都難免有所起伏,放工都去SHOPPING發洩吓,但昨晚再諗深層都未必不是好事,唔使再折磨多2個月。
原帖由 bobo_ling 於 10-10-29 22:03 發表
2日前 e間有得2nd in開心到....
今日知道另一間無2nd in傷心到....

上上落落咁刺激我既神經呀...

吓...2ND IN家長要填問卷嗎?
原帖由 emileleung 於 10-11-4 10:09 發表
請問各家長

知唔知家長既問卷係問咩架?

不如你打去問問,反正在電話對方又唔知你係那一個人。
原帖由 share123 於 10-11-5 14:21 發表

請問系咪真係有問卷架? 我好驚呀...................help!!

想問除左這一條知唔知重有幾條問題?同咩重記唔記的其他問題問咩?
原帖由 flostangraphy 於 10-11-5 15:29 發表
上年係有問卷o旣...
不過你可以唔寫名.
因為係我老婆上....所以我都唔係好記得佢同我講乜..... sorry.
只記得佢打電話黎問我應該點答.
好唔好填名... etc.
佢問我點答嗰條應該點解想你小朋友入TSL?
好似重有, ...

蕭亞姨
我仔都有帶張咭返來...睇來無機會可以識到你啦?

原帖由 silvia_ng 於 10-11-7 01:44 發表
175個位,有兄姊都不一定收。如果佢保證肯收,我就唔洗攪咁多野啦!
BTW, 我地都比老師收左張咭。

哈哈...我老公都甘講,他話或者係老師IN的太多人拿左去蓋印忘記左比返小朋友。
原帖由 candyfhc 於 10-11-7 15:19 發表
會唔會唔收張咭即入到,收番就入唔到呢?好似唸多咗,好陰謀論!我C6話我就來傻咗!

放鬆d...其實除非係學校一路有這個習慣唔係都無話100%收左張卡小朋友就入到,無收就入唔到。而且入唔入到我哋家長都控制唔到,雖然我都好鐘意tsl但入唔到都無法,所以我現在日日同自己講入到2nd in己經好開心。
我仔仔都有帶張卡返來,但我見張卡係寫住game card唔係stamp card。
原帖由 Annngan 於 10-11-8 00:31 發表
你好!聽你講你囡囡冇收到張stamp card而哥哥在TSL讀緊,想問吓你囡囡是否答對了大部份的問題呢?可能關係到你囡囡沒有被收回stamp card的原因,因學校已強調如面試部份不理想,就算有哥哥姐姐在也不會取錄。
唔好意思!本人只想 ...

太無聊又忍唔住打去學校問過,老師回答唔會係收左張卡就取錄,佢話佢哋現在重睇緊還未有結果。
原帖由 jjhh 於 10-11-8 14:01 發表
我囝囝話係邊杯水跌得最多水出lai, 所以係最多"提子"(阿囝話係提子...)果杯

不過我睇完bk, 都有再問佢, 話其他小朋友話係邊杯剩底水最多, 所以應該係最少"提子"果杯

但阿囝話:唔係wor, 我聽得好清楚果問題係問邊杯 ...

你仔好叻哦...好大機會入到~
原帖由 alexyanyan 於 10-11-9 11:39 發表
我個仔都是說老師http://adex.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?bannerid=591&cb=2115問他: 邊杯水杯最多水, 佢都話揀左最少玻子那杯.
(他說杯杯水都一樣高...)

Tiger painting, only paint the tail in brow ...

我仔話老師有問他想用英文定中文面試。
原帖由 2boysmami 於 10-11-10 10:35 發表
我個仔話係中文

當日去TSL開放日後因為小朋友的精靈活潑就愛上左這所學校。
原帖由 silvia_ng 於 10-11-12 10:17 發表

我唔夠膽講係咪一定要好勁好叻, 但觀乎呀仔班同學仔, 個個都好精靈活潑, 斯文FEEL既都係一個起兩個止。(男仔計) 個個影班相都會扮鬼扮馬, 就連老師都會同佢地癲埋一份一齊影架。
但如果想憑關係入呢間學校, 就真係 ...
‹ 上一主題|下一主題