用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利曼小學 08-09年1A班入黎傾下啦!!!
樓主: SPRING_BB
go

08-09年1A班入黎傾下啦!!! [複製鏈接]

hi all,

我都唔知帶咩書,我叫女女全部放係學校,太重了,唔好帶回家. e 家暫時都好輕鬆下.

另外我女女早上第一個回到學校,佢話好多同學仔都叫好熱,要等ms. ip 8時到課室才開air-con, 如果prefect 姊姊係到先開fan, 熱到不得了.

有無人知學校有無指引比校車最早可以幾時回到校呢?我女7:05-7:10 已經到學校了,太早了.

原帖由 SPRING_BB 於 08-9-11 13:38 發表
08-09年1A班入黎傾下啦!!!

hi SPRING_BB,

今個星期math 咪話要寫 1 -10, 係寫one, two,......,ten.

friday, draw ballnoon - even & odd number (1- 10).

以上二樣女女已經做左回來了. 功課叫佢記住帶回來.

原帖由 SPRING_BB 於 08-9-12 11:02 發表
我個女都係 7:15 到就返到學校. 我都覺得太早啦! 佢地咁早返到去都唔知有咩可以做, 你叫你個女放晒 D 書係學校. 咁佢D 工課呢. 今個星期 math 咪話要寫 1 -10 既, 你知唔知點做架!

...

d 校車之後要去接幼稚園, 所以咪咁早.

你女女幾點到學校?

原帖由 feliciak 於 08-9-14 21:27 發表
SPRING_BB & Snoppy,

想八卦吓,點解你地小朋友要咁早返到學校嘅?7:10 -7:15 真係幾早woo,我都覺得我個女個書包好重,等我學吓你地叫佢都留D書响學校先。

...

我諗呀女會好眼訓.

原帖由 SPRING_BB 於 08-9-16 10:55 發表
Dear All

今日要返全日啦, 希望佢地習慣啦.

Hi jenniferpl,

你女女是否 rachel lee? 如果係我女女係同你女女同一間幼稚園.

我都無join到eca, 因為接送好煩.

原帖由 jenniferpl 於 08-9-16 14:23 發表
Hi, my daughter's name is Rachel, nice to meet you.

Did anyone of you join the ECA after school. How would you arrange the transportation?

Me too, I don't know if they need to bring story book for  ...

vc,

係la都唔知帶咩書.

原帖由 vc 於 08-9-17 09:58 發表
係呢.. 我見其他班都有寫話咩堂bring咩書, 但我地又無架, 好似ph/dict, chi comp/writing我都吾知要吾要帶書, 好似有d亂甘tim! 你地係咪都會bring埋d書甘呢? ...

SPRING_BB,

1 D 的課程好似教得快好多同埋d野寫得好清楚.

原帖由 SPRING_BB 於 08-9-17 16:35 發表
你地有無留意到, 1 D 的課程好似教得快好多.

1A有5個來自SMMKG. The toilet is very dirty, 由其是係操場果個.全日都唔去都好難忍下.

原帖由 jenniferpl 於 08-9-17 12:16 發表
Snoopy

Yes, my daughter's name is Rachel Li. Is your daughter from SMMKG? What is her name?

My daughter said the toilet is very dirty, so she did not go wee-wee at school until she returned home. I ...

唔知.

原帖由 SPRING_BB 於 08-9-17 18:28 發表
Hi snoppy

係啦,你都有留意到. 我想問你地知唔知佢地係點編班架.

Hi,

要背聖母經????死la無背.

原帖由 meiyip 於 08-9-18 11:31 發表
你地覺唔覺好難同阿女睇手冊呀?
好似尋日o甘,
3.係學校做左,冇帶番o黎,一時又話老師收左
4.阿女話係學校read左喎(都唔知係咪)
5.corr(pen)又話改左
6.背聖母經(done at home)

成個書包"吉"o既,得本手冊. ...

有無人做lunch helper?

vc

pls check pm.

Hi vc,

eeeeeeee......收唔到.

原帖由 vc 於 08-10-16 10:43 發表
snoppy, 你send左幾多個pm我呢, 我收到1個已覆! thanks!

係呀,白同保藍.

原帖由 twu_hk 於 08-10-16 15:17 發表

路過比意見, 長個件褸上落樓梯同校車會幾論盡, 除非囡囡好高, 如果唔係短個件都及膝頭, 而且可以拆出來, 活動性大d, 我都係買短. 襪褲唔記得什麼色, 好似白同保藍. ...

vc,

我send 左 pm比你. 你check check.

原帖由 vc 於 08-10-17 08:01 發表
係喎.. send吾到比你喎! 但我睇到你pm架! e.. 你有無試過其他人send pm比你都係send吾到呢?

你有msn ma? 或者我email答你!

...
‹ 上一主題|下一主題