用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 派唔到入一呂小,very up sad
樓主: little_kiki
go

派唔到入一呂小,very up sad [複製鏈接]

你有幾分架

原文章由 little_kiki 於 07-11-26 10:30 硐表
:cry: 真係好好好好好失望...

me 2, 人地d no中好多, 呀女no只有2個, 當然冇我份

2nd round, 更渺茫

原文章由 little_kiki 於 07-11-26 11:20 硐表

心情真的很難過,看了十多遍,申請編號抽籤很差,有些頭4個相同號碼差不多有十個入圍,女兒的申請編號頭4個相同號碼只有一個入圍.
運氣不及別人好,沒法.:cry: ...

諗起份form都唔知點填好

從一而終填一呂, 叩門都易d架, 唔好give-up

我有一間私小back-up, 因好怕2nd round & 叩門都唔掂, 不過間私小學費$1xxx, 都叫ok  

原文章由 little_kiki 於 07-11-26 12:05 硐表

第二輪應該都會一呂排第一.
朱正賢, 培基如果唔係第一位都無機會入到.叩門更加唔駛想.已經考慮緊第二輪第二自願選那一間,好擔心lucky draw輸埋會唔知派左去幾多志願的學校.最慘是沒有報私小.負擔唔起. ...

係SFA, 唔係沙田區架

原文章由 ChunBBMa 於 07-11-27 16:57 硐表
講問你講既私小係邊間 ? 沙田區嗎 ? 謝 !

係這間啦, 面試係聽故事圈答案, 我諗呀女入到係好彩咋 我反而怕佢讀唔上

原文章由 ChunBBMa 於 07-11-27 17:55 硐表
SFA .. 是" 聖方濟各英文小學 " 嗎 ? 唔係好難入ga 咩 ? 面試難嗎 ?  我都想囝囝考呀 . thx.

我當初就知20分都難入, 加上我一向冇抽獎命, 先考私小做後盾, 而家唯有註冊左先, 等6月....但到時咪仲難:cry: :cry:

原文章由 little_kiki 於 07-11-27 17:56 硐表
SFA好難入,你的小朋友考到已經是最大的後盾,如我是你會放心很多了.

SFA係英小, 學費好似$19xx, 其實我都未check

沙田區英文班我冇報過, 我比女女係太子學咋, 果度價錢ok不過唔就腳, 有興趣可pm你

原文章由 little_kiki 於 07-11-28 10:39 發表

SFA是英小,學費很貴嗎?
我也是沒有抽獎運,再加上女兒什麼也沒有學.你們知道沙田區有沒有好的英文班?慳點都要給女兒學好英文:cry:

pls check pm:
‹ 上一主題|下一主題