用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2009 - 2C 班家長, 埋位啦!!!
樓主: 陳師奶
go

2009 - 2C 班家長, 埋位啦!!! [複製鏈接]

聖誕快樂!可以放鬆一陣啦!

原帖由 94075702 於 10-1-7 22:38 發表
我仲叫阿仔做二下的P.43-48, 做時也覺得古怪!

唔會二下一開始就做評估掛?

不知今天有什麼家課?阿仔今天忘記抄......

謝謝!

原帖由 VincentKenneth 於 10-2-9 19:46 發表

中 : 1. 簽改造(7)
      2. 寫評(3)
      3. 閱評(3)
      4. 創工(2)
英:  1. G.P. WS 11
       2. Revise Dict
       3. My favourite room
數:   1. 測卷簽名
        2. 良p.31,36,38,中期測(p.1-4)
     ...

謝謝分享,想確認一下,良師是否做3上的學期測驗第3頁和第4頁(1,2不用做?)與及中期測驗?

原帖由 94075702 於 10-4-7 22:53 發表
中: 26週 (9-11) + 對
     閱 (5, 評估一)  + 對
     寫評5

數: 2下良學期測 P.34 , 中期測 P.1-4  +對

謝謝分享!想確認一下,是否做良師3上的學期測試p.3 & 4(1 & 2不用做)及中期測試?

原帖由 94075702 於 10-4-7 22:53 發表

中: 26週 (9-11) + 對
     閱 (5, 評估一)  + 對
     寫評5

數: 2下良學期測 P.34 , 中期測 P.1-4  +對

唔該哂!

原帖由 94075702 於 10-4-9 23:49 發表
阿仔寫2下良學期測P.3,4和中期測P.1-4!
我看過3上的學期測和中期測,有些範圍都未教,應該不是3上!

不知數書p.20練習4B和p.22的5A要做嗎? 是不是做在堂課簿?

另外English Guided Writing要改正嗎? 謝謝!

原帖由 陳師奶 於 10-4-14 17:13 發表

14/4 功課

中: 1) 作 10.2

英: 1) Bring Listening & Reading
      2) Smart P.49
     3) Sign all the test paper
     4) Re-corr GE + Comp test paper

數: 1) 書 p.19-22
      2) 良 ex.6 (p.6)+對
       ...

謝謝! 良師p.8應只用做5題

原帖由 ojmummy 於 10-4-15 23:45 發表

數書p.20練習4B和p.22的5A 亞囝話要做落堂課簿!而良師p.8 (1-5)做在數A簿!但p.8 有8題數,是否祇做5題呢?

既然冇講明就做喺書度先算啦

原帖由 3b 於 10-4-17 08:44 發表

數書p.20練習4B和p.22的5A 亞囝話要做落堂課簿..............囝囝話做0係書上.

弊! 找不到Dict 2! 老師之前有沒有收過?

原帖由 3b 於 10-4-26 19:30 發表

26/4 功課

中:  1. 閱自11
       2. 簽視評, 閱評3 (囝囝話0係老師到??)

英: 1. bring dict 2 (亞仔話即係用緊果本dictation 喎)
      2. Revise Dict.

數: 1. 工14 (p.2)
     2. 測至2A???? (4/5) (唔知亞仔 ...

記得之前是一直放在書包內的,不知為甚麼會不見了,今天Ms Lau說找不到的話就不能默書了!

不知會不會是Joannes放學收拾書包時混亂中遺留在課室呢?不知有沒有同學拾到呢?

原帖由 陳師奶 於 10-4-26 22:38 發表

應該係測驗前派返果本呀.

我哋都寫咗信畀Ms Lau買番本默書簿啦!

原帖由 Cyrusmum 於 10-4-28 23:21 發表

今日英文老師終於講咗點買過本簿啦! 原來我哋要先寫張紙返去講明要買過本乜薄, 然後比佢簽完名至可以拎落去校務處買!

萬一搵唔到報名表,可以試下打電話到校務處搵林姑娘報名,佢會幫忙記低

原帖由 陳師奶 於 10-5-3 16:18 發表
3/5 功課

中: 簽改造

英: Dict Corr + Sign
     GP WS 16 (P.1)

數: 明測至3A4

我個仔唔見左暑期班回條, 請問有無人有copy 可以email 俾我呀?? (email: [email protected]) 唔該唔該 ...
‹ 上一主題|下一主題