用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: 家熹媽咪
go

轉贈市場 [複製鏈接]

原文章由 jumama 於 07-12-9 11:07 發表
轉 贈 人 : jumama
轉贈物品 : 1/8 & 1/4 小提琴
轉贈數量 : 各一
轉贈size :
轉贈交收 : 天水圍
轉贈對象 : 想學小提琴的小朋友

Hello

個1/8就新淨d, 而1/4就因為練得多, 無咁新淨, 兩個琴都有用塗改液mark咗手 ...

jumama :

唔好意思 , 我有事搵你呀 ! 煩請覆我pm丫 !
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

Dear all :

有大量P.1 & P.2 既冬/夏季校服 , 有男有女 , 有PE衫褲同埋校服 , 女仔既比較多 , 不過size 就睇唔倒喇 ! 因為洗到甩晒 , 但放心 , 校服都重好新淨 , 如有家長需要 , 可pm 我 , 因為開咗先收倒衫 , 所以有d家長可能已經買咗 , 唔好意思 ! 不過 , 冬季既校服都唔少 , 啱就pm 我啦 !  
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

Dear all :

校服暫時派晒 , 遲少少有家長會再送出 , 到時我再睇吓有冇大家啱既丫 , sorry呀 !

哈哈哈~ 大家都好快手喎! 因為今年既書單未出, 我都唔知會唔會轉版, 所以未開始收書同換書... 不過, 都好多謝大家咁環保 ! 努力~~

原帖由 YMLai 於 09-7-7 00:03 發表
1.) 誠徵P.2課本, 望有心人可送出.
2.) PE uniform (冬夏季)
3.) 冬季校服褲及校呔 (男)

萬分感謝!!!

YMLAI :

請問你小朋友咩身型?

原帖由 WW 於 09-7-8 14:32 發表
徵 : P.5 書及作業, 有冇人可以平讓或送出.

WW :

平讓唔可以喺度落架 ! 因為網規係錢銀來往, 只可以喺二手市場登咋 ! ^^

原帖由 YMLai 於 09-7-8 17:11 發表
家熹媽咪:

我小朋友屬細粒型, around 113cm/40lbs. thanks.

YM :

我最量幫你搵丫, 家熹呢年紀身型大得太快, 所以我驚你阿B 著唔倒 ! 我幫你留意吓啦 !

誠徵本年度4年級各科書籍 , 如果有家長有書未有人接手, 可以PM我架 ! Thankyou ~

原帖由 WW 於 09-9-3 16:43 發表
寶 ee,

雖然開左學, 妳仲要唔要 4 年班o既書呀, 要我就拎埋俾妳.

WW :

要呀要呀! 個肥仔成鬼日唔見書, 我留返套做後備都好呀! 喂, 我之前個電話入左咸水, 開唔返, 我冇晒所有人電話呀, 麻煩你打返比我,話者SMS比我丫... 我睇點DATE 你拎D書!

原帖由 WW 於 09-9-4 11:57 發表

pm 左電話俾妳喇, 咁我留晒 d 書俾妳啦.  作業要唔要埋?

WW :

唔好意思呀, 因為最近有D嘢攪緊, 所以咁遲先覆你,作業我都要丫, 忙埋呢幾日我就會CALL你架喇! THX~

原帖由 tongyimtong 於 09-9-9 21:20 發表
小兒已升中一,有男仔的冬、夏校服想轉贈校友。請email: [email protected]

Tongyimtong:

好耐冇見, 阿仔升咗上中學既生活點呀? 應付得嚟嘛?

因為咁遲先睇倒你個post, 如果你d蚜重未有人接手. 就等我嚟接手啦 !

原帖由 tongyimtong 於 09-9-25 21:32 發表
家熹媽咪︰

多謝您的回應。因為送囝囝開學,請了大假。回來後要清理積壓的工作。沒有時間上bk。囝囝已適應了中學生活,但因為英國的課外活動較多,他很繁忙。

家熹升級後,功課是否較多?我已pm了電話給您。因為我辦公時間才開 ...

tongyimtong :

每年開期初, 大家都會各有各忙架喇! 所以, 媽媽也辛苦起上嚟.. ^^

我希望聽日會記得打比你啦! ^^ 朝九晚五嘛... 我會記緊架喇!

今年升上P.4 , 功課又唔算多得好緊要,不過, 一開學冇幾耐就因為豬流感而停課喇! 所以呢~ 呢個星期都幾吃力, 不過, 我知係過度期嚟既...
‹ 上一主題|下一主題