用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 返半日既小學, 仲剩番邊間啊
go

返半日既小學, 仲剩番邊間啊 [複製鏈接]

我好喜歡半日小學, 不過我暫時只知道得番

1) st. Joseph
2) wah yan

咁九龍仲有冇啊?
   0    0    0    0

返全日好徙時間......

又要做功課, 又要一人一體藝......

教署都唔知有冇攪錯架, 攪到我地d家長好似虐兒咁, 要d細佬由朝忙到晚, 跟著d人又話我地d家長比咁多野d細佬, 攪到佢地無時間....

九龍真係連"彩雲聖若瑟小學"同"循道"都轉埋全日law.......

原帖由 iantsang 於 10-8-15 10:43 發表
If they didn't make this change, I think half of the primary schools would be cut in the past 6-7 years......

Personally I don't like whole day primary too, but I guess the regulator have limited opt ...

因為要保住d小學老師既飯碗, 攪到全香港d小學生都受虐... 全香港d家長都虐兒..... 好心唔好比咁多人入行la...

原帖由 小倩 於 10-8-16 03:20 發表
協和响深水埗有新校舍
華德又係分配咗新校舍

轉咗全日班了

冇陰公law !!!  最唔公平既係教統局又容許港島區d名校繼續返半日, 唔駛改做全日......

原帖由 Charlotte_mom 於 10-8-16 11:55 發表
THANKS FOR THE UPDATE, 而家PROFILE有寫都仲算好

我女細個考幼稚園, 考到了, 至識上BK, D家長話原來佢間私小將會由津貼+私校轉做全日津貼, 我心唸咁我考佢幼稚園做咩鬼!

於是我打去EDB鬧佢不負責任LOR! 佢仲話,  ...

永遠都係家長錯, edb 唔做野, 最碼都要係個網站註明個"網站資料由學校提供, EDB 未有作詳細核實"  如此這般的註明, 等大家都得個"知"字啦 !   唔好成日都是家長錯, 不應該這, 不應該那.....
‹ 上一主題|下一主題