用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2009 - 2C 班家長, 埋位啦!!!
樓主: 陳師奶
go

2009 - 2C 班家長, 埋位啦!!! [複製鏈接]

24/5 功課

中: 閱12.3
英: GW Ex2 Corr.
      GP WS 18 P.2
      Prepare Oral
數: 良P.16 (4-8) A + 改正

thkids,

亞仔點會咁醒目吖, 今日已被記"欠交功課"囉!!!

原帖由 thkids 於 10-5-25 10:09 發表
陳師奶:

現在才看到你昨晚post出來的功課,數應該重有良14,Q1-3 +對(即P.16, 1-3)。希望你囝囝知道做左啦!

jacobmaomi

其實都係互相幫忙啫, 我都係靠其他媽咪咋, 否則一定要記缺點.  今日至欠交良師!  激c我!

原帖由 jacobmaomi 於 10-5-25 17:12 發表
陳師奶,

原來你就係陳師奶.... so nice.  U help me a lot.  好彩有你和其他mommy, Jacob 欠少好多功課....hehe...  

Erika

我亞仔都係寫評估二喎.

原帖由 94075702 於 10-5-25 22:30 發表
阿仔寫閱評估一。

咁啱呀, 我個仔都係無寫自修簿wor, 不過佢話記得得數學有功課:

27/5 功課

數: 良Ex.13 + 對
      數印仔量

通告107

大家信唔信呢?

原帖由 alanchoi 於 10-5-27 18:23 發表
請問今天有無功課呢? 亞仔無寫自修簿. 請幫幫忙.

2/6 功課

中: 1. 寫評6 (4/6 交)
     2. 簽改寫評 4
     3. 明考造句
     4. 簽默分紙

英: 1.  Bring Classroom library book
      2. Bring Supp. WS, GP WS
     3. SIgn ORal Sheet

數: 簽核數分紙
     溫習

今日亞仔俾老師寫自修簿, 投訴亞仔同幾個同學在洗手間玩捉迷藏, 不合衛生, 之前亞仔同我講過, 我已叫佢唔好再玩, 真係話極都唔聽, 激死我!!!!

BK 咁出名, 學校又點會唔知吖, 可能佢地日日派人上黎睇下我地寫咩添呀 , 不過就算無左bk 呢個地方, 我地做家長既都一樣會一見其他家長就問人攞電話架啦, 有咩e郁都有個照應嘛.

原帖由 Cyrusmum 於 10-7-8 22:28 發表
今日終於返埋最後一日學啦! 希望出年仲有機會同大家一班, 可以繼續係度交流啦! 不過聽Cyrus講過, 原來學校都知我哋家長係度互通消息, 仲話至好唔好咁做, 咁至訓練到佢哋既獨立喎! ...
‹ 上一主題|下一主題