用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 41校網的你~假/借地址~不舉報=默許
樓主: Tiffcst1983
go

41校網的你~假/借地址~不舉報=默許   [複製鏈接]

ar_mak 發表於 18-3-17 23:43
有冇發覺近呢幾年,無論發生咩大小案件,網上都係傾向將刑罰加重,就算香港係冇死刑,D人都係一味係咁講要 ...

你有d轉換概念,依家係講緊點樣調查揭發,重點不在之後要劏要剎,不是刑罰的問題。我自己覺得奪去神校學位,被派往他區寶校,已是極大的penalty

ar_mak 發表於 18-3-17 23:47
咪就係制度囉:有一個人係學校唔見銀包,就全校一齊搜書包!!!

我唔覺得想讀LS and MCS嘅人會因爲要keep兩年嘅住址證明及水電煤紀錄而不申請

ar_mak 發表於 18-3-17 23:53
NO LA。呢D我唔會重手去討論既,不過之前見你同網友講到話要趕盡殺絕,我先講下既姐。
人非草木,誰 ...

做乜突然咁感性?

ar_mak 發表於 18-3-17 23:50
喇沙又真係睇唔出喎,估唔到堂堂神校,D家長竟然。。。
好彩有你話我知,仲要肯定咁大膽。
...

喺呀,知你唔知,喺度特登話你知㗎

ar_mak 發表於 18-3-18 00:09
綜合咁回應番啦。首先我緊係唔認同借地址呢D行為啦,我呢,第日我仲要去選特首架,咁你信我講呢句說話係出 ...

吹水jie, 唔駛攪到此地無銀三百兩咁樣嘅連你個特首良心都攞埋出嚟咁濟

ar_mak 發表於 18-3-18 00:32
有興趣咪一齊去選下囉。原來報名係好容易,拎到百五個提名先難。以前我都選過香港先生,交左表番屋企等消息 ...

希望香港先生回call番你啦(如果tvb再攪的話)

ar_mak 發表於 18-3-19 11:02
拿,咁咪好囉,有傾有講咪幾好囉,唔好走喇=。=
ar-mak san, 人地踩亲你条尾0羊?做0羊0甘燥呀?犯规就受罚law, 条例点写0米点罚law.
顺番条气,努力keep fit, keep住香港先生的身型仲好啦。

ar_mak 發表於 18-3-19 12:53
你快D幫你隊友接力喇,講明係4X400,佢跑左1200米你先出黎=。= ...
场赛事一早跑完啦,系你死不断气继续跑而已
还有什么好讨论的呢?

ar_mak 發表於 18-3-19 13:01
咪係囉,你個隊友跑到扯哂蝦要做人工呼吸,你就走埋一邊飲汽水而家先行出黎執雞,真係唔夠義氣。 ...
其实他是裁判叫你不用跑,但你不听话,继续跑,他就继续追,你又继续跑。。。
赛事都玩完了,当然是食花生时间啦

‹ 上一主題|下一主題