用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 聖安德烈小學
樓主: 法子
go

聖安德烈小學 [複製鏈接]

Re: 聖公會聖安德烈小學

小喬,
原來你send唔到pm比我,唔怪得知你咁耐都唔覆我啦,我個仔果間校在愛麗

zimba,
長沙灣邊間文具鋪大減價???等我去睇睇,我都想買d文具~

wai ,
我睇完你地講書展果d野攪到我都好想去,但我又要帶埋個仔去,好麻煩,又驚多人理得佢又拎唔到野,所以我應該唔會去~

叫咩名??隔離有d咩鋪頭   

Re: 聖安德烈小學(net40)

我就同個仔出去學琴,因為我屋企地方淺窄唔想人上黎    ,我都有同我個仔一齊上堂,個老師都好好,我覺得初學始於跟住會好d,佢唔記得大人都會記得,不過我而家我想放手比佢自己學,老師好唔想,但我有原因,老師都明白,不過我驚遲d升小學冇咁多時間可以練琴,都唔知點好~
法子,
80年代架???你8幾架?我81喎~   

法子,
你錯喇,我住長沙灣,我係全識mami,我出去琴行學,一級440/30mins,陪上堂真係差好遠,我都陪左我個仔上年幾,而家開始放手,返黎同佢練琴我都知點教佢~

wai,
我個仔用john thompson ,beyer,bartok,children prieces,同miss會印d紙比佢練合奏,不過彈scales果d我覺得最煩,一定要睇住佢練,如果唔係佢d指位會錯,我個仔冇考試,我都唔知佢大唔大興趣,不過佢都肯練不過要我叫,多數會練一個鐘,有時兩個鐘
法子,
你係唔係學過??你都幾叻喎~識教你個女,我未跟個仔上堂果時,我完全唔識,我個仔在西九龍學,不過我覺得間琴行普通,不過個miss幾好~

jack,
咁你個仔有冇考試??你個仔係唔係2級??miss話唔好考一級試,所以冇考,不過如果考試我驚我同個仔大壓力,諗起都驚   

法子 寫道:
yen,
通常1級唔考架,考就考2級起....

係囉~考一級好似好浪費時間,用幾個月黎練考試歌....

zimba ,
如果帶芝士唔雪住會唔會變壞呢??apple, 西瓜切粒提子放入食物盒得唔得???因為我都有諗過帶水果又唔知可唔可以放入食物盒~

法子 寫道:
wai,
你已比較過,我就相信你眼光!

wai, zimba,
我們是不是22號到山頂野餐?       
可惜叮噹來不到..
wing,yan 你們來嗎?

我果幾日都有事所以唔去得,你地玩得開心d啦

法子,
你真係好媽媽,同個女安排咁多活動,仲帶個女去遊樂場,唉...我就唔好攪喇~其實最慘係佢上緊堂你又唔知去邊等好,又唔想去太遠,時間又唔係耐,要在街上逗留,小朋友就開心,大人就無聊d

你地有冇收到班主任電話???好攪笑班主任打去我手提搵唔到我,就打去我老公手提,之後又再打去我屋企搵我,同我講家長日d野,原來果日唔係淨係帶個人,要帶食物,水,筆袋同紙~

法子,
你都收到電話喇,個miss好似幾nice不斷問我仲有冇野想問

我淨係問老師果日係唔係有小息,所以要帶野食,佢話返幾個鐘驚佢地肚餓,所以要帶d乾糧比佢充肌,其實真係唔知有乜要問~

zimba ,
佢淨係問我記唔記得返幾點,好似放12點幾嘛,張通告寫左,老師冇講會做咩,叫帶紙同筆,我諗有野寫掛~

zimba ,
我諗唔搭住,我想湊一排放學先~

法子,
你果日咪都要好早起身?我諗我都要好早起身   

zimba,
我都唔知我諗住早d去等車,預下時間,所以可能早到~

我諗住淨係扣出面果粒,入面果粒等佢熟左先扣~
‹ 上一主題|下一主題